divendres, 30 de desembre del 2011

Coulant de turró



Ingredients:
1 barra de turró de Xixona (250gr)
75 gr de farina de reposteria
4 ous
100 gr de sucre
xocolata desfeta per decorar
1 trosset de mantega per untar els mottles

Preparació:
Torrem la farina en una paella a foc baix-mig sense deixar de remenar perquè no se'ns enganxi (en el meu primer intent vaig haver de tirar-ho perquè se'm va cremar). Quan agafa un lleuger toc daurat ho retirem i la deixem refredar.

Untem 12 motlles tipus magdalena o flamera amb la mantega i posem el forn a pre-escalfar a 180º.

Posem tots els ingredients (menys la xocolata) en un bol que s'hi pugui passar el turmix o bé al vas de la thermomix. Quan tenim el sucre, el turró tallat a daus, els ous i la farina en un bol, ho triturem tot amb l'aparell que ens vagi més bé fins a fer una massa força espessa (termomix:: 15 segons, vel 7).

Omplim els motlles fins a unes 3/4 parts i ho posem al forn a 180º durant 8 o 9 minuts. Cal que el cor quedi líquid o sigui que no ens podem passar de temps ja que sínó quedaran magdalenes (també em va passar en el meu primer intent).


Hi posem la xocolata calenta pel damunt (la desfem mentre tenim els coulants al forn) i a taula de seguida per trobar el cor desfet. Queda boníssim i al ser petitó és un postre que sempre hi cap.

Truc conservació: si 12 coulants són masses, es poden congelar directament en cru amb el motlle i tot i el proper dia treure'ls a l'hora dels postres i fornejar-ho 15 minuts enlloc de 8.



2 comentaris:

  1. Bon Any!
    Que bó, en prenc nota

    I sempre hi ha el consol si se't passen de gaudir d'unes madalenes ben saboroses ;)lola

    ResponElimina
  2. je, je, je, oi tant! diga'ls-hi als primers convidats del primer cop que ho vaig provar, ja, ja, ja qui no s'aconforma és pq no vol ;) Bon any Lola!

    ResponElimina