dilluns, 12 de desembre del 2011

Crema de fredolics amb sal de romaní





He estat buscant alguna recepta de sopa o crema de fredolics i n'he trobat un parell, una més liquida, sense triturar i una altra de triturada. De les 2 he agafat la que semblava més una crema i l'he tunejat a la meva manera adaptant-la  a la thermomix (per qui no en tingui, consulteu la original).

Ingredients:
1 ceba gran
50 gr de mantega
300 gr de fredolics per la crema
100 gr de fredolics per decorar
mig litre de caldo de pollastre
sal aromatizada amb romanó i espígol

Preparació:
Posem la mantega al vas, 2 minuts, temperatura 37º velocitat cullera. Hi afegim la ceba tallada a quarts. Triturem la ceba amb 3 cops de turbo. Baixem les restes del vas i programem 10 minuts temperatura varoma velocitat cullera. En acabat els 10  minuts he vist que encara li faltava una mica a la ceba i li he posat 5 minuts més a la mateixa velocitat i temperatura.
He afegit els 300 gr de fredolics i ho he barrejat 2 minuts, gir a l'esquerra, temperatura Varoma, velocitat cullera. Hi he afegit el caldo (mig litre) i ho he deixat bullir 20 minuts, primer amb el vas tapat i els últims 5 minuts destapat (velocitat cullera, temperatura Varoma).Finalment, ho he triturat tot a velocitat progressiva de 5 a 10.
Sal aromatitzada
Paral·lelament, he trinxat l'all i l'he posat a fregir amb una miqueta d'oli en una paella. Hi he tirat els frecolics restants, els més petits, i els he salat amb la sal aromatitzada de romaní i espigol (que hem fet en un taller de cuina a l'escola justament avui). Ho he saltejat durant uns minuts fins que els bolets han tret tota l'aigua i han quedat una mica cruixents. Ho he servit amb els fredolics per sobre de la crema i uns encenalls de formatge gruyere o parmesà. Més que bo, boníssim!

4 comentaris:

  1. Molt bona, realment molt bona.

    ResponElimina
  2. Eh que si? Tu rai que tens matèria primera de sobres ;)

    ResponElimina
  3. molt bona, sí senyora
    i dic jo...em fa curiositat la sal aromatitzada
    com la fas? gràcies
    lola

    ResponElimina
  4. Sal gruixuda tipus "Maldon", herbes aromàtiques al gust (en aquest cas hi havia, farigola, espígol i orenga). Ho barreges en un pot de vidre i ho deixes reposar uns dies (una setmana-10 dies). Deixa un gust de "bosc" que sembla que els bolets no els hagin cuinat sinó que siguin acabats de collir ;)
    Per cert, tens algun bloc de cuina, anònim? m'agradaria conèixe'l!

    ResponElimina