dimarts, 7 de desembre del 2010

Fideus a la cassola

Aquesta recepta és dels meus temps d'estudiant a Sabadell. Era la recepta dels dijous.

Per 6 persones
- 500gr Fideus ondulats foradats
- 5 escarxofes
- 500 gr de costella de porc
- 2 cebes
- 1 mica de tomàquet triturat
- caldo de pollastre (1 litre)

Posem a sofregir la ceba i quan la ceba estigui toveta hi afegim el tomàquet (4 cullerades). Hi afegim la costella de porc (prèviament saltpebrada) i anem remenant a foc mig perquè vagi coent-se sense sobtar-se. Quan la carn ja té color, faig com una rotllana a les vores amb la carn i la ceba i al mig de la cassola hi afegeixo una mica d'oli per passar-hi les carxofes. Les carxofes les netejo de les fulles dures i les tallo a quarts o a sisenes parts,segons lo grosses que són. Les passo per l'oli sense enfarinar ni res,només amb una mica de sal.

Quan les carxofes ja comencen a estar cuites ho barregem tot i continuem remenant a foc lent perquè es barregin els gustos.  A cotninuació hi tirem els fideus i remenem de nou. Si ens hi falta color s'hi pot afegir una cullerada de tomàquet. Els deixem un minutet i seguidament hi tirem el caldo de pollastre, millor si està calent.

Ara només falten 15 minuts fent la xup xup (de tant en tant remenarem perquè no s'enganxi res) i quan vegem que els fideus ja estan fets però queda una mica de caldo per absorvir, parem el foc i els deixem tapats perquè la mateixa bovor absorveixi el líquid que queda.

Llàstima de foto,és de quan ja s'estaven acabant...

3 comentaris:

  1. Ho provarè , no he fet mai fideus amb carxofa! Fan molt bona pinta!

    ResponElimina
  2. Feia TEMPS que tenia deliri d'escarxofes... avui he passat pel supermercat piju a comprar sal pel rentaplats (que es considera un luju que nomes es pot trobar en un supermercat piju)i oh!sorpresa!!!Tenen cors de carxofa congelats a preu d'or!Estava pensant a part de fer-les al forn amb sal pebre, oli i llimona, que mes podria fer per fer-me passar el mono de carxofes...i mira per on!!!ho provare!!!

    ResponElimina
  3. Veus que oportú??? je, je, pos jo que me n'alegru que hagis descobert les carxofes en aquest supermercat piju, je, je
    Perfecte wapes, ja em direu com us ha quedat. A casa els hi encanten. Em sembla que algun cop tb hi he afegit xampinyons...

    ResponElimina