divendres, 31 de desembre del 2010

Magret d'ànec amb salsa de ceps

Ingredients:
2 magrets d'ànec
4 o 5 ceps dessecats
Llet evaporada ideal
1 ceba


En primer lloc agafem els magrets i els hi fem talls en el greix en de manera que quedin quadradets i pugui deixar anar tot el suc. Es salpebren al gust i es posen en una plata de forn amb un raig d'oli al damunt. A 170º durant mitja hora.

Mentre es va coent el tall es pot fer la salsa.   Posem els ceps en remull i mentrestant aprofitem per sofregir la ceba tallada ben petitona. Quan ja la tenim ben rosseta i afegim els ceps talladets petits i ho barregem tot deixant que suin i deixin anar el seu suc. Quan ja té un color amarronat i està ben barrejat hi afegim la llet evaporada ideal. Si és només per dues persones jo no hi poso tot el pot sencer, n'hi poso la meitat. Ho deixem a foc baix anar remenant i quan ens sembli que està tot lligat ho passem pel turmix més estona o menys segons si ens agrada trobar trossets o no. No cal ni tirar-hi sal ni res, està boníssima així, tal qual.


Treiem els magrets del forn i veureu que han deixat anar una quantitat increïble de suc. Jo el que faig és guardar-lo i congelar-lo pq si algun dia faig algun tall rodó d'aquests que ja venen fets, el tallo a rodanxes i el poso al forn junt amb aquest suc i quatre patates o pomes, panses, prunes... i queda boníssim.



És un plat que es pot fer per quedar bé amb convidats però també quan saps que arribaràs amb el temps just per fer el dinar en mitja horeta.


En aquest cas us puc assegurar que el gust supera la imatge.
Prove-ho i ja m'ho direu!!!!!!!

2 comentaris:

  1. Té bona pinta. Em guardo la recepta per alguna ocasió...

    ResponElimina
  2. Si ho fas per convidats, jo el lamino i hi poso la salsa per sobre de 3 o 4 talls... Però quan ens ho mengem a casa sols ens fotem un magret cada un! és culpa de la salsa, vas tallant, vas sucant... je, je

    ResponElimina