No són les més boniques ni més ben presentades, però són casolanes i boníssimes |
Fa uns dies vaig tenir convidats inesperats i vam demanar
pollastres a l'ast, però com que som exagerats de mena va sobrar més d'un
pollastre sencer i després de repetir menú l'endemà i tenir encara 2 quarters
de cuixa a la nevera, vaig optar per improvisar uns croquetes casolanes.
Hmmm! i quina bona
idea vaig tenir! Me'n van sortir 32! I cap al congelador!
Ingredients:
1 ceba
2 quarters de
petxuga de pollastre alast (sense la pell)
2 ous durs
80 gr de mantega
120 gr de farina
600 gr de llet
1 cullereta de sal
1 grapat de nou
moscada
Pa ratllat
Preparació:
Desosem les
petxugues i tirem la seva carn dins el vas junt amb els 2 ous durs. Piquem 3
cops amb el turbo i reservem.
Posem la ceba tallada a quarts i la
mantega al vas, piquem un cop amb el turbo, baixem les restes de les parets i
programem 5 minuts, 100º, velocitat 4. Hi afegim la farina i la sofregim 2
minuts, velocitat 2, temperatura 100º. A continuació hi afegim la llet (millor
tèbia), la sal, la nou moscada i programem 7 minuts, tempertatura 100º
velocitat 4. Ens quedarà feta una betxamel amb ceba a la que hi afegirem el
pollastre trinxat amb ou i barrejarem amb l'espàtula. Deixarem refredar en un
bol, primer a temperatura ambient i després a la nevera (mínim 2 hores).
Molta gent fa servir la mànega pastissera
per fer les croquetes. Jo ho faig més rudimentari. Poso la massa allargant-la
al mig d'un en paper vegetal (el paper de forn) i l'enrollto com si fos un braç
de gitano. Un cop enrotllat, la manipulo donant-li forma allargada (com un
xurro) i un cop desembolico el paper ho divideixo en dos, tenint així dues
fileres d'on anar treient croquetes.
A partir d'aquí ja és qüestió d'anar
tallant massa de croquetes i passant-la per pa ratllat. No me'n queda cap
d'igual, suposu que és part del mèrit ja que per alguna cosa són casolanes, no?
Això si, queden boníssimes, res a veure
amb algunes croquetes de compra i com que en surten moltes es poden congelar
per ocasions especials, aperitius, per sortir del pas una nit que no has tingut
temps de res amb els nens... Es poden fer directament del congelador i tot!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada