dissabte, 3 de març del 2012

Croquetes de pollastre a l'ast!

No són les més boniques ni més ben presentades, però són casolanes i boníssimes

Fa uns dies vaig tenir convidats inesperats i vam demanar pollastres a l'ast, però com que som exagerats de mena va sobrar més d'un pollastre sencer i després de repetir menú l'endemà i tenir encara 2 quarters de cuixa a la nevera, vaig optar per improvisar uns croquetes casolanes.

Hmmm! i quina bona idea vaig tenir! Me'n van sortir 32! I cap al congelador!

Ingredients:
1 ceba
2 quarters de petxuga de pollastre alast (sense la pell)
2 ous durs
80 gr de mantega
120 gr de farina
600 gr de llet
1 cullereta de sal
1 grapat de nou moscada
Pa ratllat

Preparació:
Desosem les petxugues i tirem la seva carn dins el vas junt amb els 2 ous durs. Piquem 3 cops amb el turbo i reservem.
Posem la ceba tallada a quarts i la mantega al vas, piquem un cop amb el turbo, baixem les restes de les parets i programem 5 minuts, 100º, velocitat 4. Hi afegim la farina i la sofregim 2 minuts, velocitat 2, temperatura 100º. A continuació hi afegim la llet (millor tèbia), la sal, la nou moscada i programem 7 minuts, tempertatura 100º velocitat 4. Ens quedarà feta una betxamel amb ceba a la que hi afegirem el pollastre trinxat amb ou i barrejarem amb l'espàtula. Deixarem refredar en un bol, primer a temperatura ambient i després a la nevera (mínim 2 hores).
Molta gent fa servir la mànega pastissera per fer les croquetes. Jo ho faig més rudimentari. Poso la massa allargant-la al mig d'un en paper vegetal (el paper de forn) i l'enrollto com si fos un braç de gitano. Un cop enrotllat, la manipulo donant-li forma allargada (com un xurro) i un cop desembolico el paper ho divideixo en dos, tenint així dues fileres d'on anar treient croquetes.
A partir d'aquí ja és qüestió d'anar tallant massa de croquetes i passant-la per pa ratllat. No me'n queda cap d'igual, suposu que és part del mèrit ja que per alguna cosa són casolanes, no?
Això si, queden boníssimes, res a veure amb algunes croquetes de compra i com que en surten moltes es poden congelar per ocasions especials, aperitius, per sortir del pas una nit que no has tingut temps de res amb els nens... Es poden fer directament del congelador i tot!

Treball en cadena

El resultat per congelar


Petita degustació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada