Amb una mica d'arròs basmati ja podeu fer plat únic |
Així que us explicaré les 2 versions.
Tradicional (6-8 persones)
Ingredients:
1 Kg de sípia
700 gr de ceba
700 gr de mandonguilles
1 got de vi blanc
2 gots de caldo de peix
50 gr d'ametlles torrades
sal i pebre
Sofregeixes la ceba en una cassola a foc lent. Quan la tens ben toveta i transparent hi afegeixes la sípia tallada al gust i barreges bé deixant coure una estona. Hi incorpores l'ametlla (picada prèviament amb el triturador del turmix o amb la thermomix) i vas barrejant perquè tot agafi sabor.
Anem afegint els líquids, primer el vi blanc i després el caldo de peix, salpebrem i deixem que arranqui el bull. Quan ja comenci a bullir, abaixem el foc a terme mig (6 o 7) i deixem que es vagi coent anar barrejant de tant en tant durant un quart d'hora o vint minuts.
Mentrestant, podem passar les mandonguilles per una paella i quan faltin 5 minuts de cocció les anem afegint a la cassola perquè incorporin el gust de la salsa.
Generalment, amb l'ametlla, la salsa queda espessa, però si quedés massa líquida, s'hi pot afegir una culleradeta de maizena i llestos.
Amb thermomix: (4 persones)
Ingredients:
2 sípies
300 gr de ceba
50 gr d'oli
300 gr de mandonguilles
100 gr de vi blanc
150 de caldo de peix
30 gr d'ametlles torrades
sal i pebre
Primer de tot, ratllem les ametlles 10 segons velocitat turbo i reservem. Sense netejar el vas, hi posem les cebes (2 0 3) tallades a quarts i les triturem 4 segons a velocitat 5. Baixem les restes del vas, hi afegim l'oli i
sofregim 20 minuts temperatura Varoma velocitat 1.
Acabat el temps de sofregir la ceba, hi afegim la resta d'ingredients (la sípia tallada petitoneta primer i els líquids, la sal i el pebre després). Posem les mandonguilles a la plata del Varoma i ho programem 25 minuts, velocitat cullera, gir a l'esquerra, temperatura varoma.
En acabar el temps posem les mandonguilles en una plata i hi aboquem tot el suc per sobre.
En tots dos casos queda molt més bo fet d'un dia per l'altre perquè s'absorveixen molt millor els sabors.
Ahir vaig fer aquest plat, no n'havia fet mai, i la veritat és que va quedar molt bo. Repetiré!
ResponElimina