dimarts, 1 de febrer del 2011

Coca de vidre

Ahir parlàvem amb una de les darreres descobridores d'aquest bloc sobre si anava bé congelar la massa de pizza per un altre dia i si que va bé però a mi no m'acaba d'agradar el gust de la massa congelada o sigui que a casa vam buscar una alternativa i el què fem és aprofitar-la per fer coca de vidre.

Com??? Ben senzill.

Aplanes bé la massa, molt i molt primeta a sobre d'un paper antiadherent. Escampes oli per tota la massa i al damunt hi tires sucre (generosament), com si féssim pa amb oli i sucre... i es posa al forn just quan treus la pizza que ja està calent.

Li deixes uns 15 minuts però vas controlant i quan veus que ja comença a estar cuit, obres el forn i amb molt de compte hi tires un raig d'anís per tota la coca, tornes a tancar i ho deixes coure uns 5 minuts més fins que les puntes es veuen cruixents.

Queda boníssima!!! i ja tens els postres o l'esmorzar per l'endemà.



Per cert, que us he posat la manera com l'he feta sempre però a vegades se'm descrostonava el sucre i ara fa poc he descobert que si ho fem a l'inrevés, escampem primer el sucre i després per sobre l'oli, això no passa. En el lloc on ho vaig descobrir, en una fira a l'Estany,a més, hi afegien un rajolí de xocolata al damunt i quedava bo, bo, bo i sinó demaneu-li al Gerard ;)


6 comentaris:

  1. perfecte, jo també ho he fet algun cop, però no sabia això de l'oli... jo la feia amb sucre i després l'anís... ho provarem a la propera ocasió! i lo de la xocolataa ja és una temptació massa gran!!!

    ResponElimina
  2. i què hi poses? directament l'anis i el sucre o primer només sucre i a mitja cocció l'anís?????

    ResponElimina
  3. Ostres quina bona pinta, no solsament la coca sinó tot el que has penjat al Blog!! EM SEMBLA QUE A PARTIR D´ARA MATEIX SÓC LA FAN Nº1 d´aquest blog!! No cal que paris!!

    ResponElimina
  4. Ei Hombelina! Quina il·lusió veure't pel bloc!!! Tinc moltes receptes a la recàmera, ja aniran apareixent, je, je A veure si algun dia fem un tastet juntes i ens retrobem, un petonàs!!!!!!!

    ResponElimina
  5. Eps!, aquesta també me m'apunto
    Quin descobriment de blog,
    gràcies Núria
    lola

    ResponElimina