dissabte, 14 d’agost del 2010

Truita de patates i ceba

Per començar... en farem una de ben bàsica, recorrent, saborosa i que ens pot treure de més d'un embolic si se't presenta més gent del compte i només pensaves fer un pa amb tomàquet i embotit, o si al darrer moment veus que no tens aperitiu.

INGREDIENTS:
- 4 o 5 patates
- 2 o 3 cebes
- de 6 a 8 ous
- oli

- Sofregirem primer la ceba amb oli a foc lent perquè quedi ben rostideta però sense cremar-se, quan la ceba s'hagi anat fent petitona i si la tastes està toveta i dolceta, es pot colar i separar.
- Fregirem les patates tallades a daus o a tires com si es fessin patates fregides (amb una mica de sal), amb abundant oli. Anirem remenant contínuament i a mesura que  vagin quedant cuites, en el cas de que estiguin fetes a tires amb una espàtula de fusta les anirem partint a trossets més petitons.
- Un cop rossetes, també les colarem i les barrejarem amb la ceba ja cuita.
- Batem els ous en un bol gran i hi afegim sal. El tastem i hi afegim la barreja de patata i ceba, ho remenem bé
- Mentrestant, posem una paella antiadherent al foc amb el fons cobert d'una fina capa de l'oli que hem colat de quan hem cuit les cebes i patates: hi tirem la barreja d'ou, patata i ceba i deixem que cualli per un costat.
- Quan hagi cuallat, girem la truita. Els més atrevists que ho facin com vulguin, jo m'ajudo d'un plat i amb prou feines no em cau a terra perquè sol ser gran i pesa.
- Repetim la operació fins que estigui rosseta dels dos costats i segons el gust de cadascú pel què fa al punt de coure-la.

I A MENJAR!!!!!!!!!!

2 comentaris:

  1. consell provar la truita amb pera el mateix sistema però amb troços de pera

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb pera? pera i patata? pera i ceba? m'has deixat intrigada!

      Elimina