dimecres, 30 de novembre del 2011

Coca de fredolics amb botifarra de bolets



Ingredients per la cobertura:
500gr de fredolics
1 pebrot vermell
1 butifarra de bolets
formatge ratllat per fondre

Ingredients per la massa:
200 ml d'aigua
50 ml d'oli
1 sobre de llevadura de fleca
400 gr de farina
1 cullerada de sal

Preparació de la massa:

De forma manual: Barrejar bé la farina amb la llevadura i la sal.  Posa-ho en un bol gros i fes un volcà al mig on anar posant l'aigua, una mica tèbia i l'oli d'oliva. Ves barrejant amb una forquilla fins que quedi una massa llisa que no s'enganxi a les parets del bol. Tira-hi una mica de farina per sobre i posa-la sobre d'una fusta (o qualsevol superfície) enfarinada. Llavors s'ha d'amassar, amb les dues mans, axafant-la, estirant-la i anar-la treballant, doblegant-la per la meitat, xafant-la, partint-la i tornant a començar. Si se t'enganxa a les mans es pot anar espolvorejant amb una mica més de farina fins que quedi una massa amb consistència per poder-se aplanar amb un corró sense que es trenqui.

Amb thermomix: Posar els líquids i la sal a la màquina i programar 1 minut, temp 37º vel 4. Afegir-hi la llevadura i barrejar 5 segons a vel 4. Tirar-hi la farina, barrejar primer uns segons i després programar 1 minut velocitat Espiga. Un cop amassada es treu de la màquina i es deixa reposar  almenys uns mitja horeta.



Mentre estem fent la massa, coem al vapor els bolets, no cal més de 15 minuts. Un cop tenim la massa feta, s'allisa amb un corró i quan tenim la forma i gruix desitjats hi tirem un raig d'oli per tota la superfície. A continuació, colem els bolets i els treiem l'excés d'aigua posant-los a dins d'un drap de cotó i escorrent-los.

Un cop secs, posem els bolets al damunt de la massa de la coca ben escampats i els salem per sobre. Rentem i tallem a rodanxes el pebrot vermell. L'escampem al damunt dels bolets. Espolvoregem per tota la superfície el formatge ratllat i finalment punxem la butifarra i la posem al damunt de tot, al centre. Ho fornegem durant uns 30 minuts a 180º i estarà llest per menjar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada