divendres, 9 de setembre del 2011

Canelons freds de tonyina amb salsa d' escalivada

Una recepta de la meva mare que jo he tunejat a la meva manera.  Ella fa el farcit amb tonyina, ou dur i xampinyons laminats. Jo ho he fet de la següent manera:

Per 40 canelons:

2 paquets de pasta de canelons

Pel farcit:
- una llauna gran de tonyina
- Escalivada: un pebrot i una alberginia
- una llauna d'olives
- 5 ous durs

Per la salsa
- un pot de crema de llet (400ml)
- escalivada: 3 pebrots i 3 alberginies

Per la cobertura:
- 3 ous durs
- anxoves

El dia abans podem fer l'escalivada tal i com hem descrit en altres posts. La reservem a la nevera.

Primer de tot barregem tots els ingredients del farcit, triturant-los una miqueta però que quedin trossets de tot i no quedi fet un paté. HO reservem a la nevera perquè estigui fred.

Bullim la pasta dels canelons segons indica el paquet i les estenem sobre un drap de cotó per treure'n l'aigua abans de farcir-les i enrotllar-les. Un cop farcides i enrotlladesles posem en una safata i passem a la guarnició.

Agafem l'escalivada i la crema de llet i ho barregem tot ben triturat amb un turmix o amb la thermomix fins que estigui ben triturat i no es notin grumulls. Posem la salsa al damunt dels canelons. Ratlllem els ous durs a sobre de la salsa i al final hi posem les anxoves.

Ja està llest per servir. Cal que estigui tot ben fred perquè quedi bé.


1 comentari:

  1. La salsa d'escalivada, si us en sobra, queda boníssima per acompanyar amanides comsi fos una salsa romesco.

    ResponElimina