Una recepta de la meva mare que jo he tunejat a la meva manera. Ella fa el farcit amb tonyina, ou dur i xampinyons laminats. Jo ho he fet de la següent manera:
Per 40 canelons:
2 paquets de pasta de canelons
Pel farcit:
- una llauna gran de tonyina
- Escalivada: un pebrot i una alberginia
- una llauna d'olives
- 5 ous durs
Per la salsa
- un pot de crema de llet (400ml)
- escalivada: 3 pebrots i 3 alberginies
Per la cobertura:
- 3 ous durs
- anxoves
El dia abans podem fer l'escalivada tal i com hem descrit en altres posts. La reservem a la nevera.
Primer de tot barregem tots els ingredients del farcit, triturant-los una miqueta però que quedin trossets de tot i no quedi fet un paté. HO reservem a la nevera perquè estigui fred.
Bullim la pasta dels canelons segons indica el paquet i les estenem sobre un drap de cotó per treure'n l'aigua abans de farcir-les i enrotllar-les. Un cop farcides i enrotlladesles posem en una safata i passem a la guarnició.
Agafem l'escalivada i la crema de llet i ho barregem tot ben triturat amb un turmix o amb la thermomix fins que estigui ben triturat i no es notin grumulls. Posem la salsa al damunt dels canelons. Ratlllem els ous durs a sobre de la salsa i al final hi posem les anxoves.
Ja està llest per servir. Cal que estigui tot ben fred perquè quedi bé.
La salsa d'escalivada, si us en sobra, queda boníssima per acompanyar amanides comsi fos una salsa romesco.
ResponElimina