Acompanyat de llagostins embolicats amb patata i farcellets de formatge i verdures |
- 4 lloms de bacallà
- una mica de farina
- una cullerada de tomàquet fregit
- 3 pomes golden
- 2 dents d'all
- un raig d'oli
Preescalfem el forn a 170º. En una safata de forn escampem la cullera de tomàquet fregit per tota la superficie. Enfarinem el bacallà i el coem en una paella amb una mica d'oli. El posem a la safata de forn al damunt del tomàquet fregit.
Fem la còmpota de poma. Pelem i tallem les pomes a quarts
Sense thermomix:
- Bulllim les pomes en un cassó amb aigua (o les coem al vapor)
- xafem els alls en un morter ben esmicolats
- hi afegim els trossos de poma cuits i ho barregem xafant-t'ho tot amb la mà de morter
- Quan ho tenim tot ben xafat hi anem incorporant l'oli mica en mica anar barrejant fins que agafi una consistència de salsa
Amb thermomix
- Posem les pomes tallades a quarts i els alls al vas amb 30gr d'aigua
- triturem tot 5 seg velocitat 5
- baixem els restos de les parets i tapa
- programem 6 minuts, temp 100, vel 1
- tornem a engegar velocitat 2 sense temperatura i anem tirant oli pel bocal fins que quedi una salsa consistent
Aboquem l'allioli de poma sobre els lloms de bacallà i escampem panses al damunt. Ho posem a gratinar al forn durant 5 minutets abans de servir
fet així el bacallà em perd! L'allioli de poma o del normal,.... un plaer ;-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Benvinguda Dolça! I tu com el fas l'allioli de poma, amb thermomix o a la "vieja usanza"? Ja he vist que ets especialista en postres... Prenc nota!!!!!!
ResponEliminaaquest allioli m'ha robat el cor
ResponEliminagràcies
lola
De res Lola! la foto no fa honor a lo bo que queda. Espero que t'agradi!
ResponElimina