dijous, 23 de setembre del 2010

Risotto amb bolets

Sempre que l'he fet ha tingut un èxit!!!!!!!! i és molt pràctic pq deixes fet el sofregit el matí i just quan arriben els convidats, a temps d'estar xerrant una estona i fer l'aperitiu, se't fa  l'arròs.

50gr de formatge parmesà
mantega tallada a trossets
200gr de ceba
bolets variats (jo utilitzo una bossa de bolets congelats de La Sirena)
oli
350gr d'arròs
1 cervesa
700gr de caldo de verdures molt calent (o de pollastre)
sal


Preparació

Si tens thermomix o un aparell similar, pots ratllar el parmesà 10 segons a velocitat progressiva 5-10, sinó és millor comprar-lo molt. Retira i reserva
Fes un sofregit amb la ceba ben trossejada i l'oli. Quan ja estigui rosseta afegei-hi els bolets i ves-ho remenant a foc lent durant 10 minutets.
Incorpora l'arròs i remena-ho amb el sofregit. A continuació hi afegeixes la cervesa i ho deixes 5 minuts sense tapa perquè s'evapori l'alcohol. Afegeix el caldo ben calent i la sal. A partir d'aquí ja és a ull, segons l'arròs que hi tiris i el què trigui a coure's. Quan l'arròs ja estigui al dente i quedi una mica caldós, s'hi afegeix el parmesà i la mantega i es remena just abans d'apagar el foc i deixar-ho reposar tapat un parell de minuts.

Ja es pot muntar el plat.

Si es vol fer en plan pijadeta, es pot enmotllar i al damunt s'hi posen 3 o 4 talls de pernil d'ànec i s'espolvoreja amb més formatge parmesà.

ESTÀ SUPER BO I NO ES TRIGA NI MITJA HORETA A FER-LO!!!!


2 comentaris:

  1. Que fàcil que és fer un rissoto, bè vaja sembla fàcil i fa molt bona pinta!

    ResponElimina
  2. El proper dia que vingueu a dinar te'l faig, i ja veuràs com el provaràs de fer tu, queda boníssim!

    ResponElimina