dimarts, 13 de setembre del 2011

Pebrot farcit de truita de patates

He actualitzat les fotos d'aquest aperitiu que sempre queda molt i molt bé.

I FÀCIL DE FER!

2 Pebrots verds
2 o 3 ous
1 patata
1 ceba

Generalment jo ho faig la setmana que faig truita de patates pq sempre em passo amb la mida de la patata i ceba. Si me'n sobra un grapadet preparo aqt aperitiu i el tinc per si el cap de setmana et ve algú o per picar algun dia al vespre mentre no tenim el sopar enllestit.

Bats els ous i tires una mica de sal i hi afegeixes el sofregit de patata i ceba. Remenes bé en un bol.
Neteges els pebrots, els obres per la part de dalt treient la cua i les llavors i quan els tens oberts, amb una cullera els vas farcint de la barreja d'ou, patata i ceba vigilant que la barreja arribi fins el fons del pebrot.

Els poses en un recipient de plàstic alt (ex: un medidor o el vas del turmix) perquè quedin verticals i no es tombin i els poses al  microones 5 minuts a màxima potència. Mentrestant pre-escalfes el forn a 180º. Quan es para el micro deixe'ls reposar una estona abans d'obrir i llavors mira si ja estan llestos o encara els falta una mica (ho sabràs per la textura del pebrot i per si el farcit es veu massa fet). Generalment quan el farcit ja està fet, encara que el pebrot es vegi una mica cru, els trec. I els poso en horitzontal en una safata de forn i els hi deixo 5 o 10 minuts a 150º pq s'acabi de fer el pebrot.

Ho deixes refredar a fora primer i a dins de la nevera després. I quan està ben fred ho talles a rotllanes.



També es pot fer al forn i no corres tan perill que se't faci massa però
no sé l'estona ni la temperatura, sempre ho he fet a ull.

2 comentaris: