diumenge, 7 de novembre de 2010

Fideua

Una bona recepta per fer plat únic els diumenges

400 gr de fideus del número 1 (100 gr per persona)
400 gr de peix per l'arròs
1 litre de fumet de peix
1 all
1 tomàquet ratllat
1 ceba
oli
sal
1 pessic de sucre

Posem oli a foc lent a la paella i hi tirem el peix per l'arròs perquè agafi el gustet. Ho saltegem uns minuts i ho retirem. Seguidament hi posem l'all trituradet i el deixem enrossir un parell de minuts per després afegir-hi els fideus i deixar-los tornar rossos anar remenant pq no s'enganxin. Els retirem un cop estiguin rossets i hauran agafat el gust del peix i de l'all.

A continuació fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Ho rectifiquem de sal i sucre ( per treure l'acidesa del tomàquet) i uncop fet el sofregit hi posem la sipia tallada a trossets, ho deixem coure uns minuts tot remenant i hi afegim la resta del peix. Quan estigui tot cuit hi tirem els fideus que teníem reservats, ho barregem tot i hi tirem el fumet de peix. Abaixem el foc i anem remenant fins que els fideus s'hagin begut tot el fumet.

Si es vol que els fideus quedin cap amunt, un cop ja no hi quedi fumet, agafem la paella i la posem 5 minuts al forn en posició de gratinar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada