dimecres, 11 de gener del 2012

Rap a la marinera


Aquesta recepta prové del bloc Cuinateràpia. En el meu cas, he adaptat algunes de les parts del procés a la thermomix, però es pot fer completament sense cap robot tal com es veu a la recepta original.



Per a 8 persones:

2 raps grans tallats a rodanxes
1/2 kg de cloïsses
1/2 kg de musclos
16 gambes
2 cebes grans
2 tomàquets
1 copa de vi blanc
2 grills d'all
julivert
farina
10 ametlles torrades
1 bri de safrà en branca
1 culleradeta de pebre vermell
oli i sal.

Preparació:
Agafem les ametlles, els alls, el julivert i el safrà i ho triturem 15 segons velocitat progressiva 7-10 amb la Thermomix.  Hi aboquem el got de vi blanc i barregem 10 segons velocitat 4. Ho treiem i ho reservem. 
Preparem un fumet de peix per després. Pelem les gambes i posem els caps i les closques al vas juntament amb unca mica d'oli. Programem 3 minuts, temp Varoma velocitat 4. A continuació afegim els caps dels raps i una mica de sal. Programem 8 minuts 100º, velocitat 2.  Colem el contingut i reservem. Posem les cebes i els tomàquets al vas del robot tallats a quarts. Triturem 5 segons vel 3. Baixem les restes del vas i continuem. Hi posem 20gr d'oli i una cullerada de sal i programem 15 minuts, temperatura Varoma, velocitat cullera. Mentre la màquina ens comença el sofregit, nosaltres salem el rap, l'enfarinem i el passem una mica per la paella fregint-lo amb una mica d'oli. El reservem en una font d'alumini dins el forn calent. Posem el sofregitr resultant en una cassola. hi tirem la picada que teníem reservada, avivem el foc i deixem reduir vi un minut. A continuació hi incorporem el rap, les gambes, les cloïsses i els musclos, ja ben nets. Hi podem afegir una mica de fumet de peix i deixem que es vagi coent a foc mmig uns 10 minuts més.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada