dissabte, 7 de gener del 2012

Salmó a la taronja





Si us agrada el salmó, aquesta recepta és molt senzilla i super suau.

Ingredients:
-10 talls de salmó
- 4 taronges
- sal gruixuda
- xampinyons
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 2 cebes

Preparació:
Talles les taronges en rodanxes i les disposes en una plata pel forn fent un "llit" de taronja. A sobre hi col·loques els talls de salmó amb sal i pebre (la pell tocant la plata). Exprimeixes les taronges que han sobrat i aboques el suc al damunt del salmó. Per últim escampes sal gruixuda (tipus maldon) per tota la plata (un grapat).

Poses la plata al forn mitja hora a 170º. Els últims 10 minuts pots agafar una cullera i anar regant el peix amb el suquet de taronja que encara queda a la plata.

Per la guarnició fas un saltejat amb les verdures. Lamines els xampinyons i talles la resta de verdures en juliana. Poses un raig d'oli en una paella i les sofregeixes totes juntes durant la mateixa estona que tens el peix al forn, ,però a foc molt i  molt suau perquè quedin ben tovetes i  no cremades ni cruixents.

Ho serveixes amb les rodanxes de taronja cobertes del saltejat de verdures i el salmó al costat. Suau, gens carregós, gustós i boníssim!


1 comentari: