dilluns, 9 de gener de 2012

Creps

Feia temps ara que no feia creps però els Reis hi han posat solució. M'han regalat una crepera amb el corresponent llibre de receptes. Ahir la vam provar fent creps senzilles però boníssimes:



Salades: - bacon(passat abans per la paella)-mozzarella-brie - 4 formatges (mozzarella, emmental, roquefort i cremós)
Dolces: - Nutella sola - Nutella i anous - Nutella i coco

O sigui que ja podem obrir una nova etiqueta per futures entrades: CREPS.

Aquí us deixo les mides per fer la massa i si no teniu "crepera" no cal que espereu que us en portin els Reis, feu servir la paella de les truites, que no hi ha excusa!




Ingredients
- 2 ous
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada gran d'oli
- 250 gr de farina
- mig litre de llet

Preparació

Posem tots els ingredients en un bol i els barregem amb el mini-pimer (o amb thermomix 20 segons, vel 4). Deixem reposar la massa com a mínim mitja hora. Un cop reposada, agafem una mica de mantega i la deixem desfer en una paella a velocitat mitja-alta (el 7 en inducció). Quan la mantega estigui desfeta hi aboquem un culleró de líquid i l'escampem per tota la paella. Ho deixem coure uns 20 segons i amb una espàtula ho girem amb molt de compte. Quan s'estigui coent per l'altra banda ja s'hi pot posar el farcit que es vulgui i es dobla per la meitat, fent un triangle o enrotllant-la, com es prefereixi.


2 comentaris: