dissabte, 14 de gener del 2012

Creps d'espinacs i panses

Fem la massa de les creps segons la recepta base i la deixem reposar com a mínim mitja hora.



Preparació dels espinacs:

Tradicional: Agafem els espinacs ben nets i escorreguts (poden ser congelats) i els passem per la paella saltejant-los amb l'oli i els alls tallats ben menuts. Tapem i ho deixem a foc mig (5-6) i anem remenant de tant en tant. Quan portin uns 15 minuts, hi afegim les panses i ho deixem 5 minutets més. Rectifiquem de sal i reservem.

Thermomix: Posem un raig d'oli i els alls en el vas. Triturem 5 segons vel 10 i baixem les restes cap avall. Programem 12 minuts, temp varoma, gir a l'esquerra, velocitat cullera. Quan hagin passat 2 minuts sense parar la màquina hi afegim els espinacs pel bocal i una cullerada de sal. Quan piti, parem la máquina, hi afegim les panses i programem 3 minuts més, mateixa temperatura, velocitat i gir. 

Preparació de les creps:

Posem una mica de mantega en una paella antiadherent i quan estigui desfeta hi aboquem un cullerot de líquid per creps. L'escampem perquè n'hi hagi per tota la superfície de la paella i quan estigui cuallada per una banda (uns 20 segons), la girem amb una espàtula. Posem el farcit (els espinacs amb panses) en una meitat de la rodona i la tapem amb l'altre meitat.

Ho podem servir espolvorejat amb formatge.




5 comentaris:

  1. Hola Núria!!,

    Bueno, aunque no entiendo 100% el catalán algo he pillado de tu receta y he de decir que tiene una pinta bueníiiisima!! Cuando la dietista me deje incluir por fin los carbohidratos en la dieta, pienso probarlos. Me gustan mucho los crepes salados. De hecho aquí en Vigo solemos ir a una creperie bretona que hay y no creo que haya ninguno de la carta que me disguste, jeje...
    Bikos!!

    ResponElimina
  2. Que bueno! sabes que en Manresa, cerca de donde vivo han abierto una creperia bretona? es una con una furgo dentro? muy bien caracterizada? Si no te apañas con el google traductor, tu me lo `pides y yo te traduzco lo que haga falta, je,je Saludos!

    ResponElimina
  3. Hola, bona nit!
    Acabo d'arribar a quí perquè un amic m'ha dit que avui han parlat del vostre blog a Rac1 i m'ha dit que hi fes un cop d'ull. Bé, doncs si, m'agrada el vostre blog i penso seguir-vos a partir d'ara! La recepta es veu fantàstica!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Gemma! El blog ha estat un temps inactiu però espero que a partir d'ara torni a agafar un bon ritme! Merci!

    ResponElimina
  5. Avui vespre hem sopat d'aquests crepes d'espinacs. Han estat deliciosos... gràcies per compartir la recepta!!!!!!!

    ResponElimina