dissabte, 30 d’octubre de 2010

Panellets

Massa:
500 gr ametlles
350gr de sucre
1 moniato petit
1 rovell d'ou

Decoració:
1 clara d'ou
pinyons
ametlla
coco
codonyat
cola-cao
nescafè

Seguint les indicacions de ma mare: es bull el moniato i se'n fa un puré. Hi afegeixes l'ametlla i ho vas barrejant a poc a poc, es tira el sucre i ho vas apretant amb les mans. Finalment s'hi posa el rovell d'ou per poder acabar de treballar la massa. Un cop es té la massa feta, es deixa reposar mitja hora (com a mínim) tapada amb un drap de cotó. Hi ha qui ho deixa reposar tota la nit però tambñe hi ha qui diu que massa repòs no li és bo.

Després es fan les formes que es vulguin: rodones pels pinyons, allargades per les d'ametlla, en forma de volcà els de coco, etc i s'hi barreja l'ingredient que falta en el cas dels de coco, xocolata o cafè.  En el cas dels d'ametlla i els de pinyons, abans de posar-hi els fruits secs es pinta el panellet amb clara d'ou i així s'enganxen més bé.

Els meus primers panellets

Els panellets de ma mare

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada