divendres, 22 d’octubre del 2010

Crema de carbassa

Ara que ja som a plena tardor i que ens ha arribat el fred de cop, tornen a venir de gust les cremes de verdures calentonetes.

2 o 3 cebes
3 carbassons o mitja carbassa (800gr aprox)
3 formatgets
una mica d'oli
llet: la mateixa quantitat que de carbassons
aigua o caldo: la meitat que la de carbassa

La crema de carbassa, com la de carbassó, normalment la faig amb ceba o amb porro. Primer sofregim la ceba o el porro amb una mica d'oli i quan ja ho tenim tovet i afegim els carbassons o les carbasses a daus i 3/4 de litre de caldo, aigua o llet.

Jo quan la faig de carbassó la faig amb llet, al Gerard li encanta, i hi poso una mica de nou moscada que li dóna un toc molt cremós. Quan ja està tot ben cuit i abans de tritura-ho hi afegeixo 2 o 3 formatgets i queda boníssima.

La de carbassa l'acostumo a fer o amb aigua o amb caldo i també hi afegeixo els formatgets al final. Però ara darrerament la de carbassa m'he acostumat a fer-la al vapor, pq sigui més sana, ja que el sofregidet és el que hi dóna el gust però deixa de ser un plat tan "light" com aparenta.

O sigui que si us ve de gust i voleu notar més el sabor, proveu-ho al vapor. Poseu la carbassa a daus i un parell de cebes tallades a quarts en una cassola per fer al vapor. Amb uns 20-25 minuts n'hi ha prou perquè estigui llest. Llavors amb l'aigua de sota que ha quedat tintada de carbassa es pot barrejar i triturar. No queda tan cremosa però si molt gustosa i sana. Al Gerard no li agrada tan, i m'ho detecta cada cop que la faig així però se la menja, no repeteix però tampoc la deixa.


En el de la foto hi ha3 tallets de brie al mig, que tb li donen un bon retoc final

3 comentaris:

  1. Veus, la crema de carbassa no havia llegit mai la recepta, sempre me l'havia inventat... queda semblant a la de la teva foto, pero jo la faig amb caldo de pollastre, carbassa, formatgets i si en tinc, una mica de crema de llet...tot ben bullidet i despres passat pel turmix...
    m'agrada la idea del brie!el proper cop que en faci...
    Ah,quan estava embarassada de la Claudia m'encantava menjar-hi arros blanc barrejat...

    ResponElimina
  2. Veus el caldo de pollastre, quan no la faig al vapor tb li poso però no hi he posat mai crema de llet. Deu quedar molt suau, hmmmm...

    ResponElimina
  3. si, molt cremosa... a la Claudia li encanta. El Marc, no tant perque es antilactics, com el seu pare!

    ResponElimina