dimarts, 7 de juny del 2011

Cous-cous amb espinacs i panses...

Cous-cous amb espinacs i panses cobert de formatge de cabra fós i xips de verdures


Llàstima que ha quedat xafadet perquè al ser entre setmana enlloc de fondre el formatge al forn ho he fet amb un instant de microones però estava tan i tan bo que ja repetiria!!!!!!

Ingredients:

150 gr de cous-cous
150 gr d'aigua
Espinacs al gust (poden ser congelats)
panses
Fornatge de cabra
pipes
xips de verdures (de bossa)


Preparació del cous-cous: posar a bullir l'aigua en un cassó. Quan comenci a bullir hi afegim el cous-cous, ho retirem del foc i ho tapem un parell o tres de minuts. Passat el temps ho remenem i ho tornem a posar al foc amb una culleradeta de mantega, ho remenem a foc suau durant un minut i retirem. Si se'ns enganxés o no estigués ben cuit es pot afegir una mica més d'aigua i remenar a foc lent fins que se la begui. S'hi pot posar sal però avui no cal.

Preparació dels espinacs amb panses: (avui els he fet amb thermomix però es poden saltejar a foc lent en una paella també). Posem al vas una mica d'oli i un gra d'all. Triturem amb el Turbo. Baixem els trossos amb l'espàtula i programem 15 minuts, temp var velocitat inversa. Quan faci 3 minutets que s'ha escalfat l'oli i sense parar la màquina hi afegim els espinacs (si són congelats que estiguin ben escorreguts) i quan faltin 3 minutets perquè piti, hi tirem les panses pel bocal.


Barregem els espinacs amb el cous-cous. Ho posem en un motlle. Afegim el formatge de cabra a sobre i ho posem al forn (ja preescalfat de dalt) un parell de minuts. Es retira el motlle i s'hi afegeixen pipes i xips de verdures al gust.




2 comentaris:

  1. Com es nota que en un dia tan especial t´agrada menjar bé!... tot i que et deu haver tocat fer de cuinera, però l´ocasió s´ho mereixia!! MMmmm... quina bona pinta!!

    ResponElimina
  2. El cumple és el cumple, je, je Encara q sigui entre setmana i dinem amb una esguerrapada, ha de ser especial i s'han de bufar espelmes, je, je

    ResponElimina