divendres, 17 de juny del 2011

Carbassons farcits

Es nota que l'hort ens comença a donar fruits pq portem dies fent receptes amb carbassó (crema de carbassó, truita de carbassó, cous-cous...) i també n'hem regalat i congelat més d'un...



Avui toquen "carbassons farcits" per nosaltres i, pel Gerard, amb una mica d'imaginació, un vaixell de carbassó amb tall de canelons que diu ell.




Ingredients:

4 Carbassons
1/2 Kg de carn picada
Polpa de carbassa
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 ceba

Talllem els carbassons per la meitat (de llarg) i els buidem amb una cullera o amb un trasto d'aquells de treure el cor de les pomes. Tallem aquesta polpa del carbassó i la resta de les verdures ben petitones i ho posem en una paella amb una mica d'oli per fer-ne un sofregit. A foc ben lentm les tapem i les dexem "suar" anar remenant fins que comencin a estar cuites. Hi afegim la carn picada, sal i pebre, ho remenem tot i ho deixem coure uns 10 o 15 minuts fins que la carn i les verdures estiguin ja ben cuites.

Quan esitgui tot ben cuit es pot utilitzar tal com està o es pot passar pel turmix (sobretot si es vol servir a nens) si ens hi molesten les verdures. Precalentem el forn a 200º i mentrestant farcim els carbassons amb la barreja de carn. Podem cobrir-ho amb betxamel o només amb formatge ratllat. I cap al forn uns 15 minutets a 180º. Si els carbassons us agraden molt tous amb el forn no en tindreu prou, millor fer-los abans al vapor i llavors fer servir el forn només per gratinar-ho tot junt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada