divendres, 24 de juny de 2011

Bacallà amb alllioli de poma

Acompanyat de llagostins embolicats amb patata i farcellets de formatge i verdures
Ingredients (x 2 persones)
- 4 lloms de bacallà
- una mica de farina
- una cullerada de tomàquet fregit
- 3 pomes golden
- 2 dents d'all
- un raig d'oli

Preescalfem el forn a 170º. En una safata de forn escampem la cullera de tomàquet fregit per tota la superficie. Enfarinem el bacallà i el coem en una paella amb una mica d'oli. El posem a la safata de forn al damunt del tomàquet fregit.



Fem la còmpota de poma. Pelem i tallem les pomes a quarts

Sense thermomix:
- Bulllim les pomes en un cassó amb aigua (o les coem al vapor)
- xafem els alls en un morter ben esmicolats
- hi afegim els trossos de poma cuits i ho barregem xafant-t'ho tot amb la mà de morter
- Quan ho tenim tot ben xafat hi anem incorporant l'oli mica en mica anar barrejant fins que agafi una consistència de salsa

Amb thermomix
- Posem les pomes tallades a quarts i els alls al vas amb 30gr d'aigua
- triturem tot 5 seg velocitat 5
- baixem els restos de les parets i tapa
- programem 6 minuts, temp 100, vel 1
- tornem a engegar velocitat 2 sense temperatura i anem tirant oli pel bocal fins que quedi una salsa consistent

Aboquem l'allioli de poma sobre els lloms de bacallà i escampem panses al damunt. Ho posem a gratinar al forn durant 5 minutets abans de servir



4 comentaris:

  1. fet així el bacallà em perd! L'allioli de poma o del normal,.... un plaer ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Benvinguda Dolça! I tu com el fas l'allioli de poma, amb thermomix o a la "vieja usanza"? Ja he vist que ets especialista en postres... Prenc nota!!!!!!

    ResponElimina
  3. aquest allioli m'ha robat el cor
    gràcies
    lola

    ResponElimina
  4. De res Lola! la foto no fa honor a lo bo que queda. Espero que t'agradi!

    ResponElimina