dissabte, 26 de març del 2011

Torrades d'escalivada amb anxoves

És un d'aquells plats que sempre demanava als restaurants perquè mira que és senzill però em feia molta mandra fer-lo a casa. Però desde que no treballo que li he agafat el gust i en faig setmana si setmana no. Així quan vaig de restaurant ja puc demanar coses més sofisticades ;)

Ingredients:
2 o 3 pebrots vermells
2  o 3 alberginies
2 cebes

Preescalfem el forn a 200º durant 20 minuts.  Mentrestant, cobrim la safata del forn amb paper de plata, netegem els pebrots i les albergínies i les disposem damunt de la plata separades entre si. Agafem les cebes, les pelem i les emboliquem amb paper de plata perquè la cocció és més lenta que les altres 2 verdures i així l'accelararem.

Posem la plata al forn i ho deixem coure 20 minuts per banda baixant el forn a 180º. Quan passin els 40 minuts treiem la plata però deixem encara dins el forn les cebes amb el forn parat però absorvint-ne tota l'escalfor.

Un cop les verdures estiguin més fredes, pelem els pebrots i les albergínies i les anem dipositant en una plata per poder-ne disposar pels propers àpats. Podem fer-ho servir d'acompanyament de qualsevol carn o peix, podem barrejar-la tallada petitona amb llegum com cigrons o mongetes, podem barrejar-ne en alguna amanida o podem fer el plat que jo us proposava: torrades amb escalivada i anxoves (o, enlloc de les anxoves se'ns hi pot escapar algun tall de llom...).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada