dijous, 3 de març del 2011

Mousse de llimona

INGREDIENTS:
1 base de pa de pessic
500 gr de nata
1 sobre de gelatina de llimona
100 gr de sucre
4 iogurts naturals
suc de 2 llimones
Cobertura: 1 sobre de gelatina de llimona, 125 ml + 125ml d'aigua.

Es pot fer amb una base de galetes (galetes + sucre + mantega, folrar un motlle i coure 10 minuts a 180º) però jo ho vaig fer amb una base de pa de pessic que queda xop amb la barreja que hi posem a sobre i el gust és molt melós. De bases de pa de pessic si no es vol fer en venen de fetes en paquets de 3.
En una olla escalfem els iogurts, el sucre i el suc de llimona. Quan veiem que arrenca el bull hi afegim el sobre de gelatina i ho remenem bé. Quan ja no té grumulls ho deixem refredar. Quan estigui fred hi afegim la nata muntada mica en mica anar-la desfent fins que quedi una massa homogènia. Ho aboquem sobre la base de pa de pessic en un motlle desmontable i cap a la nevera on ha de ser-hi almenys 3 hores.
Per la cobertura, fem la gelatina seguint les instruccions del paquet. Escalfem 125ml d'aigua i quan arrenca el bull hi tirem el sobre de gelatina sense deixar de remenar i acte seguit 125 ml d'aigua freda. Continuem remenant una estona i ho tirem tot al capdamunt del motlle i cap a la nevera perquè qualli.
Com ja vaig fer amb el pastís de flam i fruites del bosc, és més senzill de desmuntar si prèviament ho posem una estona al congelador. Aquest cop no ho he fet i m'ha costat molt més de treure el motlle sense que es desmontés. Tot i així ha quedat boníssim, suau i moooooolt gustós.

Una idea ja més pastissera, decorar amb xocolata al damunt de la gelatina. Jo com que l'he fet amb el Gerard com a activitat de la setmana blanca, no ens hi hem matat gaire, ha anat directament del plat a la taula sense cap decoració...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada