dissabte, 19 de març del 2011

Crema catalana

Avui és St Josep i com és tradició hem fet... CREMA CATALANA.

Ingredients:

10 rovells d'ou
1 litre de llet
200 gr de sucre
una branca de canyella
40 gr de maizena
1 pell de llimona (opcional)

Posem la llet en un cassó amb una branca de canyella ( i si es vol amb una pell de llimona, jo no li he posat) i ho posem a escalfar a foc mig fins que bulli. Mentrestant anem preparant la resta d'ingredients, separem les clares dels rovells dels ous i barregem aquests últims amb el sucre i la maicena fins que quedi una massa homogènia

Quan la llet ja bulli retirem la branca de canyella (i la pell de llimona) i tirem una mica de la llet a la barreja fins que quedi ben líquid. Després aboquem aquesta barreja a dins del cassó de  la llet i ho deixem a foc lent sense parar de remenar fins que quedi ben espès.


Ja ho podem abocar als recipients en què ho volguem servir. Quan ja s'hagi refredat a temperatura ambient ho podem posar a la nevera, perquè resposi. Abans de servir hi tirem sucre i el cremem amb l'aparell corresponent (nosaltres l'hem hagut de demanar en préstec).


La recepta, teòricament, era per a 6 persones però a mi m'han sortit 11 raccions.

3 comentaris:

  1. MMMMMmmmmm... quina bona pinta!! Fins i tot en puc sentir l´olor!! Això és una passada!! Jo avui he fet madalenes per regalar als "pares" de casa meva (marit, pare i sogre)... però l´any vinent els faré Crema Catalana tal i com mana la tradició!!

    ResponElimina
  2. nosaltres si que l'hem feta la crema catalana i estava boníssima...jejejeje... l'he fet també tradicional tal com diu la Núria, no pas de "sobre".

    ResponElimina