divendres, 30 de març del 2012

Pasta als quatre formatges



Ingredients: (2 persones)
30 gr de mantega
70 gr de formatge curat (mòlt)
70 gr de formatge tendre (mòlt)
30 gr de formatge blau
70 gr de mozzarella rallada
Una cullerada sopera de formatge cremós
200 ml de crema de llet

Tradicional:
Poses la mantega en un cassó a foc lent perquè es vagi desfent i hi comences a incorporar la resta de formatges, excepte el cremós. Vas remenant amb compte perquè es vagin desfent sense socarrimar-se. Si calm abaixes el foc. Quan ja la major part comença  a estar desfeta, afegeixes la crema de llet sense parar de remenar. I al final hi poses el formatge cremós (tipus Philadelphia o tres porcions de trianglets) i ho deixes 5 minuts més a foc molt lent i sense parar de remenar.

Thermomix:
(és d'aquelles coses que desde que tinc tmx no he tornat a fer amb cassó)

Si els formatges són d¡'una peça, primer de tot els tritures, posició "vas tancat" prement el turbo 3 cops i els reserves (per separat).

Poses la mantega al vas i programes 1 minut, 60º vel cullera. A continuació hi afegeixes tots els formatges menys el d'untar i programes 5 minuts, 100º, vel 3. Hi aboques la crema de llet i poses 5 minuts 90º vel 3. Quan s'acabin ho tastes i si creus que té el gust massa fort hi afegeixes el d'untar, 1 minut, 90º, velocitat 4. Si el gust és correcte ja no cal el d'untar perquè queda massa suau pel  meu gust.

La última vegada que vaig fer aquesta salsa, no fa massa, la vaig combinar amb una pasta ecològica que fan a una masia d'aquí a la vora. Veieu-ne els ingredients, sempre n'hi ha un que sol variar, a vegades hi ha "somriures" i altres "alegria" però la pasta és sempre igual de bona.




I la combinació, amb pipes salades per decorar, inmillorable! per llepar el plat!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada