dissabte, 10 de març del 2012

Mandonguilles amb sípia

Aquest és un d'aquells plats que tan faig amb thermomix com sense, depenent de quants som a dinar.  Generalment, quan hem de ser molts ho faig a la cassola i quan és pels de casa, entre setmana, ho faig amb thermomix i amb mini mandonguilles perquè els nens s'ho mengen més bé.

Amb una mica d'arròs basmati ja podeu fer plat únic


Així que us explicaré les 2 versions.

Tradicional (6-8 persones)
Ingredients:


1 Kg de sípia
700 gr de ceba
700 gr de mandonguilles
1 got de vi  blanc
2 gots de caldo de peix
50 gr d'ametlles torrades
sal i pebre

Sofregeixes la ceba en una cassola a foc lent. Quan la tens ben toveta i transparent hi afegeixes la sípia tallada al gust i barreges bé deixant coure una estona. Hi incorpores l'ametlla (picada prèviament amb el triturador del turmix o amb la thermomix) i vas barrejant perquè tot agafi sabor.
Anem afegint els líquids, primer el vi blanc i després el caldo de peix, salpebrem i deixem que arranqui el bull. Quan ja comenci a bullir, abaixem el foc a terme mig (6 o 7) i deixem que es vagi coent anar barrejant de tant en tant durant un quart d'hora o vint minuts.
Mentrestant, podem passar les mandonguilles per una paella i quan faltin 5 minuts de cocció les anem afegint a la cassola perquè incorporin el gust de la salsa.
Generalment, amb l'ametlla, la salsa queda espessa, però si quedés massa líquida, s'hi pot afegir una culleradeta de maizena i llestos.



Amb thermomix: (4 persones)


Ingredients:


2 sípies
300 gr de ceba
50 gr d'oli
300 gr de mandonguilles
100 gr de vi  blanc
150 de caldo de peix
30 gr d'ametlles torrades
sal i pebre


Primer de tot, ratllem les ametlles 10 segons velocitat turbo i reservem. Sense netejar el vas, hi posem les cebes (2 0 3) tallades a quarts i les triturem 4 segons a velocitat 5. Baixem les restes del vas, hi afegim l'oli i
sofregim 20 minuts temperatura Varoma velocitat 1.
Acabat el temps de sofregir la ceba, hi afegim la resta d'ingredients (la sípia tallada petitoneta primer i els líquids, la sal i el pebre després). Posem les mandonguilles a la plata del Varoma i ho programem 25 minuts, velocitat cullera, gir a l'esquerra, temperatura varoma.
En acabar el temps posem les mandonguilles en una plata i hi aboquem tot el suc per sobre.

























En tots dos casos queda molt més bo fet d'un dia per l'altre perquè s'absorveixen molt millor els sabors.

1 comentari:

  1. Ahir vaig fer aquest plat, no n'havia fet mai, i la veritat és que va quedar molt bo. Repetiré!

    ResponElimina