dimecres, 22 de febrer del 2012

Coulant de xocolata blanca amb cor multicolor

Reprenc l'activitat a Quina Oloreta amb una recepta que em fa especial il·lusió: la que vaig presentar al Concurs de Coure Coulants. Un repte ja que els coulants no són la meva especialitat i perquè per intentar que no fos repetida vaig optar per allunyar-me del típic coulant de xocolata negra.



Espero que us agradi!

Ingredients:
30 gr mantega
50 gr de xoco blanca
30 gr de sucre
25 gr de farina
1 ou
sucre glassé
fideus de colors
sucre cremat

Preparació:
Pre-escalfem el forn a 250º. Mentrestant, fonem la mantega i la xoco blanca al microones 1 minutet (o bé thermomix 5 minuts, temp 90º, velocitat 2). Batem l'ou i hi afegim el sucre. Quan ho tinguem barrejat hi incorporem la farina i finalment hi afegim la xocolata i la mantega desfetes. Per últim tirem fideus de colors (preparat de reposteria Hacendado, v foto) i tornem a barrejar.
Omplim 4 motlles deixant un dit per dalt perquè una mica pujaran i els fornejarem durant 8 minuts a màxima potència (si els congelem, caldrà fornejar-los directmament congelats 15 minuts). Un cop retirats del forn, desenmotllem amb cura i els decorem amb sucre glassé i més fideus de colors. Així queden els fdeus sencers per fora i els fideus desfets a dins (donant un toc multicolor al cor del coulant).




La veritat és que el resultat és molt bo tot i que atipa una miqueta.

4 comentaris:

  1. jo no he menjat mai un coulant, no se que es... per la foto sembla que te pinta com de donut relleno?pero pels ingredients, no em se imaginar el gust, i que es exactament, perque ho barreges tot, la xocolata, que es el relleno, i la pasta de recobriment... m'ho explicaras quan puguis?sense presses, tranquil.la

    ResponElimina
  2. Un coulant és com una magdalena però amb el cor líquid. Els més típics són de xoco negra però com que aquest era per un concurs havia de ser diferent per tenir més punts... Els de xoco negra és com menjar-te un muffin però amb el cor de xoco desfeta... i si, es barreja tot i el cor és la massa encara crua però el gust és de l'ingredient que predomina, en aqt cas, xoco blanca.
    Un altre exemple és el que vaig fer per Nadal (de xixona) http://quinaoloreta.blogspot.com/2011/12/coulant-de-turro.html
    I si vols fer-te la boca aigua, mira tots els participants en el concurs:

    http://courecoulants.blogspot.com

    La clau està en la cocció perquè no se't passin i es coguin els cors...

    ResponElimina
  3. fff... nena, no se si es el que mes em conve actualment... pero quina temptacio!

    ResponElimina