dilluns, 11 de juliol de 2011

Pastís d'escalivada



Ingredients:

1 pa de motlle sense crosta
3 pebrots
3 alberginies
3 ous durs
1 llauna gran de tonyina
olives verdes
anxoves
maionesa


En primer lloc hem de fer l'escalivada que ja us he explicat en alguna ocasió (v. recepta) i la reservem. El dia abans del que necessitem el pastís l'hem de preparar perquè sinó no queda prou melós. En primer lloc,es fa un triturat (amb el turmix o la thermomix) amb la meitat de la tonyina, 5 o 6 talls de pebrot escalivat, olives i un raig de maionesa. S'agafa el pa de motlle i s'estenen 3 llesques juntes en una plata i s'unten amb la barreja. Es cobreix amb 3 llesques més de pa de motlle i s'unten amb una barreja semblant però feta amb la resta de la tonnyina, 4 o 5 talls d'albergínia escalivada, olives i maionesa. Es tornen a tapar amb llesques de pa i ho tornem a conbrir amb la primera barreja, la que té pebrot.



Finalment posem les tapes de pa finals i al damunt alternem l'escalivada amb talls de pebrot i talls d'albergínia. Les puntes es poden cobrir fins baix perquè no es vegin les llesques. Al damunt de l'escalivada hi posem ous durs tallats a rodanxes i anxoves (també s'hi podrien posar olives negres). I els costats laterals, amb un pinzell de silicona els tapem amb el resto de les dues barreges juntes i així no es veuen les juntes de les llesques.

Ho posem a la nevera tapat amb paper film perquè el pa vagi absorvint els gustos i l'endemà, ben fred, ja es pot servir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada