diumenge, 22 de maig del 2011

Coca - camió

Es la coca de iogurt normal i corrent però feta en dos motlles rectangulars i fent-ne servir una i un tros. Una és la base i l'altre és la capota del camió, tren o el que es vulgui.

Es cobreix tota de xocolata fosa i a decorar-la amb el que es tingui per casa... Ahir vam anar a un berenar i va tenir molt d'èxit, i això que aqta vegada l'he fet amb presses i entre això i els camins de carro va quedar mig desmanegada...



Ingredients:

3 ous
1 iogurt
100 gr d'oli
140 gr de sucre (la recepta diu 200)
170 gr de farina
1 sobre de llevadura
anís

Es barregen els ous amb el sucre. S'hi afegeix el iogurt i l'oli, es remena, i finalment s'hi afegeixen la farina i la llevadura. Quan s'ha aconseguit una massa homogènia s'hi tira un raig d'anís per donar-li gustet. A la recepta original enlloc de l'anís s'hi posa una ratlladura de llimona (i el iogurt tb és de llimona) però jo sempre l'he fet així. Es posa al forn a 180º durant 35, 40 minuts.

Si es vol fer més en plan coca, quan es posa a fornejar, al cap d'uns 10 minuts s'obre el forn, es tira un raig d'anís a sobre de la massa ja una mica consistent i s'hi escampa sucre per sobre. Es tanca i es deixa fer el seu curs 25 o 30 minuts més. Jo en faig cada setmana perquè el Gerard un dia o altre vol esmorzar i berenar coca...

3 comentaris:

  1. Doncs t'ha quedat molt xuli aquest camió. Me l'apunto perquè no ens enganyem aquestes postres són un triomf assegurat pels nens. I al meu gran també li encanta la coca d'iogurt. De fet ara ens hi posem a fer la versió en xocolata. Molt bona proposta!!!

    ResponElimina
  2. ostres, molt xula Núria.
    A veure si alguna hora ho provem amb el Roc de fer un camió com aquest. Jeje!

    ResponElimina