dijous, 27 de gener del 2011

Pizza casolana

A veure, desde que faig la massa de les pizzes jo, a casa difícilment volen pizza de cap altra. Desde que la tinc, faig la massa amb Thermomix, és molt còmode perquè no has d'amassar, només allisar-la i guarnir-la però també l'havia fer a mà  quan no en tenia (més de tant en tant) i val la pena perquè tinguis el que tinguis a la nevera o al rebost sempre hi ha coses per fer una bona pizza.

Ingredients:
200ml d'aigua
50ml d'oli
400 gr de farina
1 sobre de llevadura de "panaderia"
sal

MANUAL:
Barrejar bé la farina amb la llevadura i la sal.  Posa-ho en un bol gros i fes un volcà al mig on anar posant l'aigua, una mica tèbia i l'oli d'oliva. Ves barrejant amb una forquilla fins que quedi una massa llisa que no s'enganxi a les parets del bol. Tira-hi una mica de farina per sobre i posa-la sobre d'una fusta (o qualsevol superfície) enfarinada. Llavors s'ha d'amassar, amb les dues mans, axafant-la, estirant-la i anar-la treballant amb les mans, doblegant-la per la meitat, xafant-la, partint-la i tornant a començar. Si se t'enganxa a les mans es pot anar espolvorejant amb una mica més de farina fins que quedi una massa amb consistència per poder-se aplanar amb un corró sense que es trenqui.

THERMOMIX
Posar els líquids i la sal a la màquina i programar 1 minut, temp Varoma, vel 4. Afegir-hi la llevadura i barrejar 5 segons a vel 4. Tirar-hi la farina, barrejar primer uns segons i després programar 1 minut velocitat Espiga. Un cop amassada es treu de la màquina i es deixa reposar  almenys uns 10 minuts.

En els dos casos:

Abocar damunt d'un paper antiadherent pel forn i aplanar tan com es vulgui amb un corró. A nosaltres ens agrada molt primeta però es pot fer al gust de cadascú.

A la foto, una mostra de les pizzes de casa. La grossa és de tonyina, olives, pinya i pipes. Però en tenim altres especialitats, com la de carbonara (el dia que ens sobra salsa carbonara de la pasta del dia abans) o les mini-pizzes que fa el Gerard, que es llepa les mans cada cop que posa bacon i queden més gustoses.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada