divendres, 16 de setembre del 2011

Aperitius de salmó

Com ja em va passar amb els cargols de salmó i surimi, el dia que faig ous farcits com que em sobra farcit aprofito per algun altre aperitiu. Aquest cop enlloc de surimi vaig fer servir pa de motlle per fer rotllets i canapès. En aquest cas, com altres dies que ho he fet amb paté (v. aperitius amb pa de motlle), es tracta d'aplanar el pa de motlle amb un corró i untar-lo amb la barreja de salmó (v. ous farcits per saber com es fa).

Ho enrotllem com un caneló ho deixem refredar a la nevera embolicat amb paper film. Abans de dinar ho desemboliquem i ho tallem en rotllanes que es poden decorar amb el que tinguem per casa, pinya, olives o el que se'ns acudeixi.

dijous, 15 de setembre del 2011

Rotllets de salmó amb philadelphia

El nom ja ho diu tot. És tan senzill com untar una llesca de salmó amb philadephia,escampar-hi fruits secs tipus panses o pipes i enrotllar com un caneló. Un cop enrotllat es talla a rodanxes i es serveix.

Feu volar la imaginació. Hi ha infinites possibilitats!!!!!!!!!

dimecres, 14 de setembre del 2011

Ous farcits

Generalment quan fem ous farcits els fem amb tonyina o bé si són calents els farcim amb carn i betxamel. Doncs aquest cop els vaig fer de salmó (a la foto) i de pernil.

És ben senzill. Fas els ous durs (bullint 20 minutets) i els deixes refredari escórrer. Quan ja estan freds els peles i obres per la meitat. Poses els rovells durs al complement triturador del turmix i hi afegeixes l'ingredient amb què ho vulguis farcir (salmó, pernil, xoriço, etc). Hi afegeixes un pèl de maionesa perquè ajudi a fer la pasta i ho tritures de maners que quedi com un puré amb trossos.

Farceixes els ous i ho decores amb algun tros de l'ingredient del farcit. Aquest cop no ho vaig fer però altres cops hi he posat un tros de salmó o de pernil al damunt. També hi pot quedar bé una oliva o olivada negra.

Es pot servir en un aperitiu o com a acompanyant d'una ensaladilla o d'una amanida.

dimarts, 13 de setembre del 2011

Pebrot farcit de truita de patates

He actualitzat les fotos d'aquest aperitiu que sempre queda molt i molt bé.

I FÀCIL DE FER!

2 Pebrots verds
2 o 3 ous
1 patata
1 ceba

Generalment jo ho faig la setmana que faig truita de patates pq sempre em passo amb la mida de la patata i ceba. Si me'n sobra un grapadet preparo aqt aperitiu i el tinc per si el cap de setmana et ve algú o per picar algun dia al vespre mentre no tenim el sopar enllestit.

Bats els ous i tires una mica de sal i hi afegeixes el sofregit de patata i ceba. Remenes bé en un bol.
Neteges els pebrots, els obres per la part de dalt treient la cua i les llavors i quan els tens oberts, amb una cullera els vas farcint de la barreja d'ou, patata i ceba vigilant que la barreja arribi fins el fons del pebrot.

Els poses en un recipient de plàstic alt (ex: un medidor o el vas del turmix) perquè quedin verticals i no es tombin i els poses al  microones 5 minuts a màxima potència. Mentrestant pre-escalfes el forn a 180º. Quan es para el micro deixe'ls reposar una estona abans d'obrir i llavors mira si ja estan llestos o encara els falta una mica (ho sabràs per la textura del pebrot i per si el farcit es veu massa fet). Generalment quan el farcit ja està fet, encara que el pebrot es vegi una mica cru, els trec. I els poso en horitzontal en una safata de forn i els hi deixo 5 o 10 minuts a 150º pq s'acabi de fer el pebrot.

Ho deixes refredar a fora primer i a dins de la nevera després. I quan està ben fred ho talles a rotllanes.



També es pot fer al forn i no corres tan perill que se't faci massa però
no sé l'estona ni la temperatura, sempre ho he fet a ull.

diumenge, 11 de setembre del 2011

Raïm envolcallat de pernil d'ànec

Aquests dies estic fent repàs d'aperitius... Serà que se m'acosten força dinars de molta colla.

En aquest cas, més val una imatge que mil paraules i no cal massa explicació. Granets de raïm sense pell embolicats amb pernil d'ànec i punxits amb un escuradents. El gust del pernil d'ànec contrasta molt amb el suc del raïm quan el mastegues.


divendres, 9 de setembre del 2011

Canelons freds de tonyina amb salsa d' escalivada

Una recepta de la meva mare que jo he tunejat a la meva manera.  Ella fa el farcit amb tonyina, ou dur i xampinyons laminats. Jo ho he fet de la següent manera:

Per 40 canelons:

2 paquets de pasta de canelons

Pel farcit:
- una llauna gran de tonyina
- Escalivada: un pebrot i una alberginia
- una llauna d'olives
- 5 ous durs

Per la salsa
- un pot de crema de llet (400ml)
- escalivada: 3 pebrots i 3 alberginies

Per la cobertura:
- 3 ous durs
- anxoves

El dia abans podem fer l'escalivada tal i com hem descrit en altres posts. La reservem a la nevera.

Primer de tot barregem tots els ingredients del farcit, triturant-los una miqueta però que quedin trossets de tot i no quedi fet un paté. HO reservem a la nevera perquè estigui fred.

Bullim la pasta dels canelons segons indica el paquet i les estenem sobre un drap de cotó per treure'n l'aigua abans de farcir-les i enrotllar-les. Un cop farcides i enrotlladesles posem en una safata i passem a la guarnició.

Agafem l'escalivada i la crema de llet i ho barregem tot ben triturat amb un turmix o amb la thermomix fins que estigui ben triturat i no es notin grumulls. Posem la salsa al damunt dels canelons. Ratlllem els ous durs a sobre de la salsa i al final hi posem les anxoves.

Ja està llest per servir. Cal que estigui tot ben fred perquè quedi bé.


dimecres, 7 de setembre del 2011

Cargols de surimi i salmó

10 palets de cranc (surimi)
Salmó
Ous durs
Maionesa

Triturem el rovell dels ous durs (al gust, entre 2 i 4), el salmó i la maionesa afegint ingredients segons la textura que ens agradi. Sobretot ha de primordiar el gust del salmó perquè quedi gustós i la maionesa és necessària perquè no quedi pastós.

Desenrottlem els palets de cranc i untem amb la barreja de salmó.  Els tornem a enrotllar com un braç de gitano i els tallem a rodanxes perquè quedin cargols.

Un aperitiu senzill i boníssim! Jo el vaig fer d'improvisat perquè la barreja de salmó em sobrava d'un altre plat del  mateix dinar (ous farcits que us explicaré aviat) però si l'hagués de fer per uns altres convidats ho ruxaria amb alguna vinagreta de fruits secs perquè hi quedari molt bé.




dimarts, 6 de setembre del 2011

Mousse de llimona versió infantil

És la mateixa mousse de llimona que ja vaig publicar fa temps però amb unes quantes aureoles de Bon Esponja i una mica de xocolata blanca per decorar i així poder celebrar que el meu petitó ja ha fet UN ANY!!!!!! Un pastís força sa  tunejat per colar com a pastís infantil sense haver-hi de posar ni lacasitos ni xocolata a dojo!