dimarts, 26 de juliol del 2011

Amanida de tomàquet

Com a bons hortelans ara estem collint tomàquets i hem de procurar menjar-ne tants com podem abans de començar amb les conserves...

I ara a l'estiu que venen de gust les amanides, una de fresca i senzilla:


Tot tallat a daus: tomàquets de l'hort, formatge fresc, salmó, formatge curat, pipes i olives amb cogombrets de guarnició. Tot ben amanit i a la taula!

dimarts, 19 de juliol del 2011

Raviolis de tòfona amb oli de pipes i festucs

M'ho vaig inventar per un dinar familiar. El segon plat era bastant carregós i els raviolis, que normalment els faig amb salsa de formatges o de ceps, no volia que omplissin prou com per treure la gana pel segon. I al final  mirant al rebost vaig improvisar aquest "aliño" de festucs i pipes:

Ingredients:
Ravìolis farcits de tòfona
oli
festucs
pipes pelades
1 gra d'all

Primer de tot pelem i trinxem l'all ben menudet. El passem per la paella amb oli abundant a foc lent. Quan tenim l'oli ben impregnat del gust de l'all hi afegim els festuc i les pipes, remenem una estoneta perquè agafi el gust i després ho passem pel minipimer o per alguna trituradora tipus thermomix per tal que quedi els fruits secs ben trinxadets però que es notin.

Bullim els raviolis segons el temps indicat, els escorrem i els presentem al plat. Ho amanim amb l'oli de pipes i festucs encara calent i ho adornem amb xips de verdures.

Senzill i boníssim!



dilluns, 11 de juliol del 2011

Pastís d'escalivada



Ingredients:

1 pa de motlle sense crosta
3 pebrots
3 alberginies
3 ous durs
1 llauna gran de tonyina
olives verdes
anxoves
maionesa


En primer lloc hem de fer l'escalivada que ja us he explicat en alguna ocasió (v. recepta) i la reservem. El dia abans del que necessitem el pastís l'hem de preparar perquè sinó no queda prou melós. En primer lloc,es fa un triturat (amb el turmix o la thermomix) amb la meitat de la tonyina, 5 o 6 talls de pebrot escalivat, olives i un raig de maionesa. S'agafa el pa de motlle i s'estenen 3 llesques juntes en una plata i s'unten amb la barreja. Es cobreix amb 3 llesques més de pa de motlle i s'unten amb una barreja semblant però feta amb la resta de la tonnyina, 4 o 5 talls d'albergínia escalivada, olives i maionesa. Es tornen a tapar amb llesques de pa i ho tornem a conbrir amb la primera barreja, la que té pebrot.



Finalment posem les tapes de pa finals i al damunt alternem l'escalivada amb talls de pebrot i talls d'albergínia. Les puntes es poden cobrir fins baix perquè no es vegin les llesques. Al damunt de l'escalivada hi posem ous durs tallats a rodanxes i anxoves (també s'hi podrien posar olives negres). I els costats laterals, amb un pinzell de silicona els tapem amb el resto de les dues barreges juntes i així no es veuen les juntes de les llesques.

Ho posem a la nevera tapat amb paper film perquè el pa vagi absorvint els gustos i l'endemà, ben fred, ja es pot servir.



dimecres, 6 de juliol del 2011

Granissat de llimona

Un dels motiius pels que val la pena tenir una thermomix a casa. Arriba l'estiu, poses la piscineta, venen amics, fa calor... i ve moooooooooolt de gust, un granisadet de llimona (també es pot fer amb síndria....)

Ingredients:
-4 llimones pelades, sense pinyols
-200g de sucre
-la pell d'una llimona
-500g d'aigua
-500g de glaçons


- Es posa el sucre dins del vas i es programa 20 seg a velocitats 5-10 progressives.
- Afegir la pell de la llimona i programar 20 segons més la mateixa vel
- Posar-hi la resta de llimones i l'aigua i triturar 2 minuts vel progressiva 5-10
- Afegir els glaçons i programar a vel 5. Quan deixeu de sentir soroll sobre les parets del got ja estarà llest per a servir.
UN ÈXIT ASSEGURA'T I REPETIREU!!!!!!