divendres, 24 de juny del 2011

Bacallà amb alllioli de poma

Acompanyat de llagostins embolicats amb patata i farcellets de formatge i verdures
Ingredients (x 2 persones)
- 4 lloms de bacallà
- una mica de farina
- una cullerada de tomàquet fregit
- 3 pomes golden
- 2 dents d'all
- un raig d'oli

Preescalfem el forn a 170º. En una safata de forn escampem la cullera de tomàquet fregit per tota la superficie. Enfarinem el bacallà i el coem en una paella amb una mica d'oli. El posem a la safata de forn al damunt del tomàquet fregit.



Fem la còmpota de poma. Pelem i tallem les pomes a quarts

Sense thermomix:
- Bulllim les pomes en un cassó amb aigua (o les coem al vapor)
- xafem els alls en un morter ben esmicolats
- hi afegim els trossos de poma cuits i ho barregem xafant-t'ho tot amb la mà de morter
- Quan ho tenim tot ben xafat hi anem incorporant l'oli mica en mica anar barrejant fins que agafi una consistència de salsa

Amb thermomix
- Posem les pomes tallades a quarts i els alls al vas amb 30gr d'aigua
- triturem tot 5 seg velocitat 5
- baixem els restos de les parets i tapa
- programem 6 minuts, temp 100, vel 1
- tornem a engegar velocitat 2 sense temperatura i anem tirant oli pel bocal fins que quedi una salsa consistent

Aboquem l'allioli de poma sobre els lloms de bacallà i escampem panses al damunt. Ho posem a gratinar al forn durant 5 minutets abans de servir



diumenge, 19 de juny del 2011

Escalivada amb formatge de cabra

Una nova idea per ampliar l'entrada de l'escalivada: Torrada amb escalivada i formatge de cabra gratinat.



Combinació boníssima que tb queda molt bé dins d'una crep.


divendres, 17 de juny del 2011

Carbassons farcits

Es nota que l'hort ens comença a donar fruits pq portem dies fent receptes amb carbassó (crema de carbassó, truita de carbassó, cous-cous...) i també n'hem regalat i congelat més d'un...



Avui toquen "carbassons farcits" per nosaltres i, pel Gerard, amb una mica d'imaginació, un vaixell de carbassó amb tall de canelons que diu ell.




Ingredients:

4 Carbassons
1/2 Kg de carn picada
Polpa de carbassa
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 ceba

Talllem els carbassons per la meitat (de llarg) i els buidem amb una cullera o amb un trasto d'aquells de treure el cor de les pomes. Tallem aquesta polpa del carbassó i la resta de les verdures ben petitones i ho posem en una paella amb una mica d'oli per fer-ne un sofregit. A foc ben lentm les tapem i les dexem "suar" anar remenant fins que comencin a estar cuites. Hi afegim la carn picada, sal i pebre, ho remenem tot i ho deixem coure uns 10 o 15 minuts fins que la carn i les verdures estiguin ja ben cuites.

Quan esitgui tot ben cuit es pot utilitzar tal com està o es pot passar pel turmix (sobretot si es vol servir a nens) si ens hi molesten les verdures. Precalentem el forn a 200º i mentrestant farcim els carbassons amb la barreja de carn. Podem cobrir-ho amb betxamel o només amb formatge ratllat. I cap al forn uns 15 minutets a 180º. Si els carbassons us agraden molt tous amb el forn no en tindreu prou, millor fer-los abans al vapor i llavors fer servir el forn només per gratinar-ho tot junt.

dimarts, 7 de juny del 2011

Cous-cous amb espinacs i panses...

Cous-cous amb espinacs i panses cobert de formatge de cabra fós i xips de verdures


Llàstima que ha quedat xafadet perquè al ser entre setmana enlloc de fondre el formatge al forn ho he fet amb un instant de microones però estava tan i tan bo que ja repetiria!!!!!!

Ingredients:

150 gr de cous-cous
150 gr d'aigua
Espinacs al gust (poden ser congelats)
panses
Fornatge de cabra
pipes
xips de verdures (de bossa)


Preparació del cous-cous: posar a bullir l'aigua en un cassó. Quan comenci a bullir hi afegim el cous-cous, ho retirem del foc i ho tapem un parell o tres de minuts. Passat el temps ho remenem i ho tornem a posar al foc amb una culleradeta de mantega, ho remenem a foc suau durant un minut i retirem. Si se'ns enganxés o no estigués ben cuit es pot afegir una mica més d'aigua i remenar a foc lent fins que se la begui. S'hi pot posar sal però avui no cal.

Preparació dels espinacs amb panses: (avui els he fet amb thermomix però es poden saltejar a foc lent en una paella també). Posem al vas una mica d'oli i un gra d'all. Triturem amb el Turbo. Baixem els trossos amb l'espàtula i programem 15 minuts, temp var velocitat inversa. Quan faci 3 minutets que s'ha escalfat l'oli i sense parar la màquina hi afegim els espinacs (si són congelats que estiguin ben escorreguts) i quan faltin 3 minutets perquè piti, hi tirem les panses pel bocal.


Barregem els espinacs amb el cous-cous. Ho posem en un motlle. Afegim el formatge de cabra a sobre i ho posem al forn (ja preescalfat de dalt) un parell de minuts. Es retira el motlle i s'hi afegeixen pipes i xips de verdures al gust.




divendres, 3 de juny del 2011

Amanida de l'hort

Dijous passat. Tornant de cosconscient i creuant-me al pati amb el Salva que se n'hi anava ell, em trobo amb la grata sorpresa de tenir una amanideta damunt la taula, per agafar forces abans de fer anar a dormir els mindundis de casa. N'he dit "Amanida de l'hort" perquè dos dels ingredients principals són collits d'avui mateix del nostre hortet casolà.



1 enciam
1 cistelleta de maduixes
Formatge fresc (El Canadell, en aqt cas)
panses
pipes
tonyina
olives
cogombrets
poma tallada a daus petits

Pel què fa a la preparació salta  la vista mirant la fotografia. No té pas secret però si va bé per pensar que a vegades no mengem aamanides perquè les trobem ensopides, rutinàries... i potser tan sols donant-hi un toc de color ja ens vindrien molt més de gust.





I si a sobre te la trobes a punt de menjar al damunt de la taula en tornar relaxada de classe.... la trobes boníssima!

dijous, 2 de juny del 2011

Tomàquets farcits



Ara que s'acosta el bon temps, us recomano aquesta recepta q és dallò més refrescant.

- 3 tomàquets buits
- 3 llaunes de tonyina
- 3 ous durs
- 1 ceba
- 1 cullerada de maionesa

Obre els tomàquets i buida'ls de les llavors. Posa tot l'interior del tomàquet en el bol del mini-pimer i afegeix-hi 1 ceba tallada a quarts, tota la tonyina i un dels ous durs. Es tritura tot mirant que la barreja quedi cremosa. Si queda massa líquida hi afegim mig oou dur. Farcim els tomàquets amb la barreja resultant i ratllem la resta d'ou dur pel damunt. Es posa a la nevera i es serveix ben fred.

I si enlloc de fer-ho servir com a plat principal es fa servir de guarnició es poden tallar els tomàquets ja farcits en trianglets. Així passen millor.