dimarts, 11 de gener del 2011

Tió de Nadal

4 ous i 2 rovells
80 gr de sucre
80 gr de farina
Mermelada de fruites del bosc
Xocolata de cobertura

Es monten les clares i es reserven (si teniu thermomix es poden muntar programant 4 minuts 37º velocitat 3 i mig). Es posen tots els rovells (4+2) en un bol i es treballa amb el sucre durant uns minuts fins que estigui ben barrejat, s'hi afegeix la farina mica en mica i es va barrejant i finalment s'hi afegeixen les clares mumtades. Queda una massa molt lleugera que s'ha d'estendre en un paper antiadherent i es posa al forn a 200º durant uns 10 minuts (a mitja altura pq es dauri per dalt i per baix).

Quan treiem la massa del forn, l'estenem sobre un drap de cuina amb el paper cap a dalt. Treiem el paper amb cura i enrotllem el drap de cuina com si fessim un braç de gitano. Es deixa refredar unes 3 hores.

Un cop ben fred es desembolica i es farceix amb el que es vulgui. La recepta original anava farcida de xocolata però jo hi vaig posar mermelada de fruites del bosc. HO vaig tornar a enrotllar i vaig posar-hi xocolata de cobertura per sobre (prèviament fosa amb una mica de llet en un cassó al foc). HO vaig decorar amb xurradetes de les que caga el tió i la veritat és que estava boníssim. No enfarfagava gens ni mica i els gustos eren molt bons.


3 comentaris:

  1. Ei, això té molt bona pinta Núria. Tinc ganes de fer un tronc d'aquests, a veure si m'animo i un dia d'aquests faig una prova.

    ResponElimina
  2. Si, i és molt fàcil Sandra, ja ho veuràs. La pasta queda molt suau, com de braç de gitano i tb ho pots farcir de nata, xocolata, mousse de torró... a veure si t'hi animes! jo ja m'he posat a pendents el teu pastís de raim ;)

    ResponElimina
  3. Hola Núria.

    No he trobat cap afreça de contacte per tal de posar-nos en contacte amb tu, per això et poso aquest missatge aqui.

    El pròxim dia 28 obrim un nou espai que estara orientat a promocionar la gastronomia catalana y els blocs catalans en general (i d'altres de parla catalana), en aquest projecte hi podrà participar tothom qui vulgui i en la mida que li vingui de gust, ja sia recomanant un llibre, enviant un menú amb les receptes que ja tingui publicada o quelcom cosa que li sembli interessant, nosaltres ho publicarem nomeraerm l'autor i posarem un enllaç al seu espai per poder copartirho i donarlo a conèixer a tanta gent com puguem.

    En l'apartat gastroblocs estem llistant tots els blocs catalans per províncies, ens podríes dir a quina pertanys per tal d'incloure el teu bloc al llistat?.

    Salut!
    Loles i Núria.
    Gastropuntcat.

    gastropuntcat(arroba) gmail.com

    www.gastropuntcat.blogspot.com

    ResponElimina