divendres, 31 de desembre del 2010

Magret d'ànec amb salsa de ceps

Ingredients:
2 magrets d'ànec
4 o 5 ceps dessecats
Llet evaporada ideal
1 ceba


En primer lloc agafem els magrets i els hi fem talls en el greix en de manera que quedin quadradets i pugui deixar anar tot el suc. Es salpebren al gust i es posen en una plata de forn amb un raig d'oli al damunt. A 170º durant mitja hora.

Mentre es va coent el tall es pot fer la salsa.   Posem els ceps en remull i mentrestant aprofitem per sofregir la ceba tallada ben petitona. Quan ja la tenim ben rosseta i afegim els ceps talladets petits i ho barregem tot deixant que suin i deixin anar el seu suc. Quan ja té un color amarronat i està ben barrejat hi afegim la llet evaporada ideal. Si és només per dues persones jo no hi poso tot el pot sencer, n'hi poso la meitat. Ho deixem a foc baix anar remenant i quan ens sembli que està tot lligat ho passem pel turmix més estona o menys segons si ens agrada trobar trossets o no. No cal ni tirar-hi sal ni res, està boníssima així, tal qual.


Treiem els magrets del forn i veureu que han deixat anar una quantitat increïble de suc. Jo el que faig és guardar-lo i congelar-lo pq si algun dia faig algun tall rodó d'aquests que ja venen fets, el tallo a rodanxes i el poso al forn junt amb aquest suc i quatre patates o pomes, panses, prunes... i queda boníssim.



És un plat que es pot fer per quedar bé amb convidats però també quan saps que arribaràs amb el temps just per fer el dinar en mitja horeta.


En aquest cas us puc assegurar que el gust supera la imatge.
Prove-ho i ja m'ho direu!!!!!!!

dimarts, 28 de desembre del 2010

Nius de bacallà amb llagostins

6 voulavents
2 lloms de bacallà dessalat
1 ceba
tomàquet
12 llagostins cuits
3 o 4 cullerades de betxamel (va bé aprofitar si fas canelons o lassanya i congelar-ne una mica)

Sofregir la ceba. Quan estigui ben toveta afegir-hi el bacallà esmicolat sense espines ni pell i remenar-ho durant usns 5 minuts, fins que el bacallà estigui ben cuit. Afegir-hi una cullerada de tomàquet fregit i contuinuar remenant. Pelar i tallar els llagostins cuits a daus, prou grossos com perquè es notin en el farcit i afegir-los a la barreja. Per últim barrejar-ho tot amb la betxamel i farcir els voulavents.

Guarnir a dalt de tot de cada voulavent amb un llagostí cuit pelat i posar-ho al forn 5 minuts a 170º. LLest per servir. També es pot tenir fet del dia abans i llavors escalfar-ho 10 minuts al forn.


dilluns, 20 de desembre del 2010

Sopa de rap amb gambes

Ingredients (segons la recepta)
250 de cua de rap
1 fulla de llaurer
30 gr de porro
30 gr de tomàquet
1500 gr d'aigua
50 ametlles crues sense pell
3 dents d'all
50 gr de pa
pimentón dolç
safrà
sal

He de dir que un cop feta seguint la recepta la vaig trobar poc consistent i hi vaig afegir una patata bullida que vaig triturar amb la sopa i amb el rap que havia de servir per guarnició, llavors hi vaig afegir  gambes argentines ja pelades i ho vaig deixar al foc 7 minuts més pq es fessin i donessin una mica més de gust. Amb aquetss retocs va quedar menjable però si la torno a fer enlloc de 250gr de rap que és una sola cua n'hi posaré almenys 2 sinó 3 perquè quedi més gustosa.

A veure, passos a seguir. Posar a bullir el rap, el porro, el tomàquet i el llaurer amb l'aigua, uns 30 minuts. Un cop fet colar-ho tot i resercar el caldo. Quan el rep estigui tebi, aprofitar per pelar-lo, treure l'espina i els cartílegs i desmigar-lo, el reservem.
Triturar les ametlles i sofregir una mica amb els alls i l'oli, afegir-hi el pa tallat a daus i remenar uns 3 minuts més, barrejar tot amb el caldo i triturar-ho tot afegint-hi el safrà, la sal i el "pimentón". Un cop fet una crema afegir-hi la carn de rap feta miques i ja es pot servir.


                                     

diumenge, 19 de desembre del 2010

Lluç al cava


Ingredients:
100 gr de porro
80 gr d''oli
200 gr de cava
150 de caldo de peix
1 sobre de safrà mòlt
4-8 lloms de lluç
patates petites laminades
8-16 llagostins crus

Preparació:

La salsa l'he fet amb la thermomix. Primer de tot triturant el porro 5 seg/vel 5, afegint-hi l'oli i programar 8 minuts vel Varoma. És a dir, es podria ofegar el porro tallat a juliana  amb l'oli durant 8 minuts. Incorporar el caldo, el cava, la sal i el safrà i programar-ho 25 minuts vel 1/temp Varoma. Mentrestant posar el lluç, les patates i els llagostins en el recipient per fer al vapor. Sense termomix simplement seria fer el mateix però en una olla al vapor i tenir-ho bullint 20 minuts aprox.

Un cop ha passat el temps, s'afegeix una de les patates al suc i es tritura per espessir-lo una mica (amb el minipimer o bé tmx 20 seg vel progressiva 5-7-9). Colocar els lloms de lluç al plat, regar-los amb la salsa i afegir les patates i les gambes de guarnició. Jo al plat també hi vaig afegir uns pebrots del piquillo farcits de brandada per donar-hi color.

dimecres, 15 de desembre del 2010

Magdalenes de poma

4 ous
190 gr de sucre (la recepta diu 250 però jo trobo que és massa)
270 gr de farina
1 sobre de llevadura
125gr de mantega fosa
125gr d'oli de girasol (jo n'hi poso 75gr)
A la recepta tb hi diu una ralladura de pell de llimona, jo no li poso sinó que hi afegeixo canyella
1 poma tallada a trossets petits

Barrejar els ous amb el sucre, afegir la farina i la llevadura anar remenant i finalment posar-hi la mantega, l'oli i la canyella en pols.

Quan ja tinguem la pasta feta cobrim el fons dels motlles amb una cullerada de pasta hi afegim 3 tallets petits de poma i hi tornem a posar pasta per cobrir-los però no cal omplir tot el motlle perquè després pujaran,amb la meitat o tres quartes parts n'hi ha de sobres.

Es fornegen durant 15 minuts i ja estan llestes. A mi m'encanten i no en puc fer massa sovint pq me les foto en no res i ja veieu que sobretot per l'oli i la mantega que porten no són pas light, tot i que segur que molt més sanes que les que venen als supers.


dilluns, 13 de desembre del 2010

Arròs de colors

Aquest és el nom que li donem amb el Gerard però és arròs integral variat (basmati vaporitzat, vermell i salvatge). És una barreja que venen al mercadona amb marca hacendado i surt molt bona. Avui l'he fet amb pastanaga, ceba, truita i gambes. Ha quedat un punt entre el dolç i el salat molt bo.

Oli
2 pastanagues
1 ceba
3 ous
gambes pelades.
250 gr d'arròs

He sofregit la ceba i la pastanaga tallada petitoneta fins que ha quedat cuita però un pèl cruixent. Després he afegit els 3 ous sense batre'ls desfent-los i barrejant-los amb la ceba i la pastanaga (com quan fas "huevos revueltos") i ho he reservat tot.

He fet l'arròs al vapor, durant 20 minuts i quan faltaven 5 minutets he afegit les gambes pelades i espolsinades amb sal a damunt de l'arròs de manera que el mateix vapor les ha acabat de coure.

Ho he barrejat tot i ha quedat boníssim.


dimarts, 7 de desembre del 2010

Fideus a la cassola

Aquesta recepta és dels meus temps d'estudiant a Sabadell. Era la recepta dels dijous.

Per 6 persones
- 500gr Fideus ondulats foradats
- 5 escarxofes
- 500 gr de costella de porc
- 2 cebes
- 1 mica de tomàquet triturat
- caldo de pollastre (1 litre)

Posem a sofregir la ceba i quan la ceba estigui toveta hi afegim el tomàquet (4 cullerades). Hi afegim la costella de porc (prèviament saltpebrada) i anem remenant a foc mig perquè vagi coent-se sense sobtar-se. Quan la carn ja té color, faig com una rotllana a les vores amb la carn i la ceba i al mig de la cassola hi afegeixo una mica d'oli per passar-hi les carxofes. Les carxofes les netejo de les fulles dures i les tallo a quarts o a sisenes parts,segons lo grosses que són. Les passo per l'oli sense enfarinar ni res,només amb una mica de sal.

Quan les carxofes ja comencen a estar cuites ho barregem tot i continuem remenant a foc lent perquè es barregin els gustos.  A cotninuació hi tirem els fideus i remenem de nou. Si ens hi falta color s'hi pot afegir una cullerada de tomàquet. Els deixem un minutet i seguidament hi tirem el caldo de pollastre, millor si està calent.

Ara només falten 15 minuts fent la xup xup (de tant en tant remenarem perquè no s'enganxi res) i quan vegem que els fideus ja estan fets però queda una mica de caldo per absorvir, parem el foc i els deixem tapats perquè la mateixa bovor absorveixi el líquid que queda.

Llàstima de foto,és de quan ja s'estaven acabant...

Torradetes de brandada amb ou de guatlla

Un aperitiu ben senzill, atractiu a la vista i bo.

1 paquet de 300 gr de bacallà (pot ser esqueixat)
100gr d'oli
2 alls
1 patata (opcional)
torradetes rodones
ous de guatlla
formatge en pols

Primer de tot cal fer la brandada de bacallà. Poses el bacallà en remull un parell de dies. En una cassola posem el bacallà i el cobrim amb aigua freda, el posem al foc i el retirem quan comenci a bullir. Ho deixem reposar 20 minuts i desprésl'esmicolem (si encara hi hagués restes de pell es poden treure abans de trinxar-lo). Si hi volem barrejar patata es fa bullir durant 20 minuts. Ho podem passar tot junt pel turmix anar-hi afegint oli com si lliguéssim una salsa (si es vol s''hi poden posar un parell d'alls trinxadets). També hi ha gent que remana tot mentre ho cou al banhy maria però jo no ho he fet mai, he passat del turmix a la thermomix).
 Un cop la brandada feta, pot ser del dia abans, s'unten les torradetes i es fa un mini ou ferrat per cada torradeta. S'hi espolsa formatge en pols pel damunt i a gratinar 5 minutets (forn precalentat a 170º).

Brandada de bacallà - variat

A partir de la recepta anterior vegeu diferents opcions per fer amb la brandada de bacallà. Aquestes són algunes de les formes que ho he fet jo.

BRANDADA GRATINADA AMB OLIVES I GAMBES
Les mides varien, 4 o 5 patates, 600gr de bacallà + olives i gambes i gratinat al forn amb formatge.


BRANDADA DE BACALLÀ AMB OUS AL NIU
Es posa la brandada de bacallà en un bol que pugui anar al forn. S'hi trenca un ou de gallina i s'hi posa a sobre com si anéssim a fer un ou ferrat. Es posa tot al forn uns 5 o 10 minuts a 170º amb temperatura a dalt i baix i es treu quan la clara queda cuiita i el rovell encara cru.



També he fet canelons de brandada amb salsa de d'escalvida (enlloc de bechamel) però no tinc foto. Queda pendent!!!!!!!!!

dilluns, 6 de desembre del 2010

Pastís de flam i fruites del bosc

Amb l'inici del diari ARA vaig entrar a l'apartat que tenen de cuina i vaig descobrir aquesta recepta, pastís de flam i fruites del bosc. Semblava fàcil i jo feia segles que tenia un paquet de fruites del bosc al congelador que ja em feia nosa només de mirar-lo. O sigui que ahir em vaig decidir i va tenir molt d'èxit!!!!!!!!

Hi vaig fer alguna petita variació perquè enlloc de mig litre de llet o 250ml d'aigua n'hi vaig posar el doble que és el què deien les instruccions del flam i la gelatina també pq a la recta final, quan ja feia 12 hores que reposava a la nevera enmotllat, ho vaig posar un parell d'hores al congelador (per assegurar-me que en desenmotllar-lo no quedés fet un nyap) i el vaig treure quan començàvem a dinar.

Ingredients:

• 1 base de pa de pessic (jo la vaig fer però en venen de fetes)
• Melmelada de fruites del bosc
• 1 sobre de flam Royal de 4 racions
• 1 litre de llet
• 1 sobre de gelatina Royal de gerds
• 250ml d’aigua + 250ml d'aigua
• Una caixa de fruites del bosc congelades (La Sirena)

Preparació:
Tallar el pa de pessic i farcir-lo amb la melmelada. També el vaig untar de melmelada de fruites del bosc per sobre pq vaig pensar que quedaria gustós barrejat amb el flam. Col·locar-lo al fons d’un motlle desemotllable (el  meu feia uns 25cm de diàmetre).Preparar el flam seguint les instruccions de l'envàs, deixar-lo refredar un mica i abocar-lo encara líquid sobre el pa de pessic i guardar a la nevera unes dues hores fins que qualli.

Tenir a punt les fruites del bosc descongelades i repartir-les sobre la capa del flam. Preparar la gelatina fent bullir 250ml d'aigua i un cop estigui bullint es retira del foc i s'hi posa el sobre tot remenant pq no s'enganxi. A continuació s'hi afegeix l'altre meitat d'aigua i es continua remenant. Quan no hi hagi grumulls s'aboca damunt del pastís i es distribueixen bé les fruites aprofitant que encara és líquid.

Es deixa reposar tota la nit i, si es vol, l'endemà abans de desenmotllar es posa un parell d'hores al congelador pq quedi una textura de semifred quan el servim.

La veritat, estava boníssim, i se m'acut que més endavant ho provaré amb variat de fruites tipus maduixa, kiwi, plàtan, raim... com els de les pastisseries.... ha de quedar super bo!!!!!!